nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Egészségház-járat oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Egészségház-járat
Az Egészségházba történő ingyenes betegszállítást az önkormányzat továbbra is fenntartja. Igénybevétel módja.

Tisztelt Lakosok!

2009. november 16-án az Egészségház-járat megszűnése miatt tiltakozó levél érkezett az Önkormányzathoz. Örömmel tájékoztatom Önt, hogy az Egészségházba történő betegszállítást továbbra is fenntartjuk, sőt az eddigiekhez képest magasabb színvonalon, ugyanakkor új feltételek mentén látjuk el.
A város az eddigiek során jelentős összeget költött a menetrendszerű Egészégház-járat működtetésére. Ez az országban egyedüliként szociális helyzetüktől függetlenül ingyen szállította az igénybevevőket: a betegeket és a „csak közlekedőket”. A jelenlegi és a várható gazdasági helyzet alapján azonban a járatszerű működtetést az Önkormányzat nem kívánja vállalni.
A továbbiakban más módon és a rászorulók magas szintű ellátását szem előtt tartva oldjuk meg a betegek Egészségházba történő szállítását:
A Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat tulajdonában álló Mercedes kisbusz a 33/ 461-091-es telefonszámon történt előzetes egyeztetés alapján az Egészségházat felkeresni kívánó lakost a megbeszélt időpontban a lakásáról az Egészségházba szállítja. A busz sofőrje szükség esetén, vagy kérésre a beteget az orvoshoz kíséri és segíti. A vizsgálat vagy kezelés befejezte után a kisbusz egészen otthonáig szállítja az igénybevevőt. Ez a megoldás az egy hónapos próbaidő alatt bevált.
Valamennyi igénylő továbbra is ingyen veheti igénybe a szolgáltatást.
Lehetőség van arra is, hogy a rendszeres kezelésekre járó betegek előre egyeztessék a szállítási időpontokat.
Az új ellátási rend jelentős megtakarítást jelent a városnak, hiszen a korábbi kisbusz - az eredeti célnak megfelelő - fenntartására már nincs szükség.
Az elmúlt egy hónapos próbaidőszak alatt az új betegszállítási rend valamennyi igénybevevője messzemenően elégedett volt, ezért kérjük hívja Ön is bizalommal a 461-091-es számot és kollégáink lehetőség szerint segítségére lesznek.

Lábatlan, 2009. december 4.

Lábatlan Város Önkormányzata


[ 2009.12.16. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-