nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Égetés tájékoztatás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Égetés tájékoztatás
A kerti hulladék március, április, május és szeptember, október, november hónapokban bejelentési kötelezettség nélkül szabadon elégethető.

Kerti hulladék égetése

Lábatlan Város Önkormányzat képviselő-testületének a helyi környezet védelméről szóló 2015. április 28-án elfogadott rendeletének értelmében a háztartásokban keletkező kerti hulladék a rendelet 2015. május 1-i hatálybalépésétől kezdődően március, április, május és szeptember, október, november hónapokban bejelentési kötelezettség nélkül szabadon elégethető, a fennmaradó többi hónapban az égetés TILOS. Fontos felhívni a figyelmet, hogy a kerti hulladék égetésére csak fertőzött növényi részek megsemmisítése esetén kerüljön sor! Az égetés helyett a kerti hulladék kerüljön komposztálásra vagy a zöldhulladék gyűjtés keretében két hetente bezsákolva, illetve ágak esetében kötegelve kerüljön kihelyezésre az ingatlan elé, ahonnan a közszolgáltató elszállítja. A zöldhulladék elszállítására egyszeri bejelentés elégséges, a továbbiakban a szolgáltató már automatikusan felkeresi a korábbi begyűjtési címet.

Közösségi együttélés szabályai helyett szomszédok közötti együttműködés

Mindennapjainkat meghatározzák a jogszabályok által felállított keretek ám tudjuk, jól hogy az élet minden területe nem szabályozható. Megfelelő személyes hozzáállással, mások iránti empátiával többet tehetünk közösségünkért, mint gondolnánk. Próbáljunk meg úgy viselkedni, ahogy másoktól elvárjuk és tartsuk tiszteletben egymás igényeit. A favágás, fűnyírás, permetezés, égetés mind olyan tevékenység, ami esetleg zavarhatja szomszédainkat, mert annak végzési ideje, vagy az általa okozott zaj, vagy füst bizonyos napokon, vagy napszakokban nem elfogadható számukra.
Amennyiben megoldható kerüljük a hétvégi korareggeli, késődélutáni és esti órákat, de ha mégis ekkor kényszerülünk ilyen munkára, egyeztessünk, előre tájékoztassuk erről a szomszédainkat, a környékünkön élőket, mert ezzel számos későbbi vita megelőzhető.

Polgármesteri Hivatal

[ 2015.05.04. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-