nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Egy írországi utazás tapasztalatai oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Egy írországi utazás tapasztalatai
A Petőfi Sándor Általános Iskola a SOCRATES / COMENIUS Iskolai Együttműködések . EU-projekt segítségével megvalósította célját: -a tanulásban akadályozott gyermekek művészeti nevelését, és ezen keresztül az iskola, a település, annak intézményei, üzemei megismertetését Európában. Most Írországról számolok be, a Petőfi Sándor Általános Iskola SOCRATES / COMENIUS Iskolai Együttmüködési Projektjének következő fázisáról. Az öt ország hat iskolája együttműködésével létrejött kapcsolat a fogyatékos gyerekek művészeti nevelésével foglalkozik.
Címe: ATNT Art Thies Nations Together
A művészet összeköti a nemzeteket.
Az első projekt-találkozó (Auszria-Purbach) után most öt napot töltöttünk az írországi Carnában, az Atlanti-óceán partján fekvő kicsiny faluban. Írországi galéria
Az iskola 200 tanulójából összesen 2 a fogyatékos, őket integráltan oktatják, gyógypedagógiai megsegítéssel. Az iskola épülete és felszereltsége hasonló a mienkhez, a (közepesen felszerelt) kategóriába tartozik. Ragyogó tisztaság uralkodik mindenütt, ahogy az egész országban is.
Az első napon Tomas O?Nidh iskolaigazgató köszöntötte a nemzetközi team tagjait. A projekt-találkozó munkanyelve az angol volt (Írországban a hivatalos nyelv az angol, az embereknek már csak 10 %-a beszéli az ír nyelvet). A heti program megbeszélése után a kiállítás helyszínének megválasztása okozott gondot, hiszen mindenki hét határon át rengeteg gyerekmunkát hozott. Végül az iskola legnagyobb osztályterme mellett döntöttünk. Szerencsére a harmonikaszerű paraván-labirintus segített abban, hogy minden mű kiállításra kerülhessen. Az első délután lázas munkával és nagy izgalommal készült a tárlat. Az esti megnyitón minden iskola bemutatta saját munkáját, az alkalmazott technikákat. Volt mit tanulnunk ? volt mit átadnunk! A kiállítás címe: Ezek vagyunk mi országunk, régiónk, településünk, iskolánk bemutatása. Településünk bemutatásakor templomaink, műemlékeink, gyáraink voltak a témák. A HOLCIM lábatlani gyárának bemutatása, a képi technológia alkalmazásával nagy sikert aratott. Megtekinthető a közös Virtuális Galériánkon a következő címen: Galéria
Mindezek mellett nem elhanyagolandó, hogy a projekthez 10.000 EUR támogatást gyűjtött az iskola!
[ 2003.09.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek