nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / EGYHÁZMEGYEI HITTANVERSENY oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
EGYHÁZMEGYEI HITTANVERSENY
A IV. korosztályban első helyezést ért el a lábatlani csapat, melynek tagjai: Fedor Roland, György Luca, Sztrunga Rajmund, Tormás Ákos.
Az idén, folytatva a 2008-ban elkezdett szép hagyományt, november 19-én, szombaton szervezte meg a Tatai Református Egyházmegye az egyházmegyébe tartozó gyülekezetek hittanosainak versenyét. Az idei esztendőben a Makovecz Imre által tervezett neszmélyi Launai Miklós Általános Iskola adott otthont a nemes versengésnek. A gitáros áhítat, valamint a neszmélyi polgármester úr, és a helyi iskola igazgatónő köszöntése után kezdetét vette a kijelölt bibliai történetek alapján összeállított tesztlapok kitöltése.

A versenybe az alábbi gyülekezetek neveztek be:
Bajna, Bana-Bábolna, Bokod-Dad, Ete, Kocs, Komárom, Lábatlan-Nyergesújfalu, Naszály, Nagyigmánd, Neszmély, Tata, Tatabánya-Bánhida, Réde, Szomód.

Összesen 180 hittanos gyermek versengett 53 csapatban.
A legtöbb csapatot kiállító gyülekezetek a következők:
Dad-Bokod: 9
Komárom:8
Lábatlan-Nyergesújfalu: 6
Kocs: 5
Tatabánya (Bánhida): 4

4 korcsoportban lehetett csapatokat kiállítani. Az I. korcsoportban a 2-3. osztályosok, a II. korcsoportban a 4-5. osztályosok, a III. korcsoportban a 6-7. osztályosok, a IV. korcsoportban pedig a 8. osztályosok versenyeztek.

Az I. korcsoportban induló 18 csapat közül az első három helyezés mindegyikét kocsiak és dadiak szerezték meg, de a lábatlaniak is szépen teljesítettek, nem sokkal lemaradva a 3. helyezettől. Az I. korcsoportban résztvevő lábatlani és nyergesi gyermekek: Kocsis Evelin, Stampf Szebasztián, Eckl Patrik, Gerencsér Blanka, Keserű Enikő, Wierl Marianna.

A II. korcsoportban induló 20 csapat közül az első és második helyezést egy-egy tatabányai csapat érte el, a 3. helyezést pedig a lábatlani csapat, melynek tagjai: Ángyán Laura, Fehér Nóra, Flach Nikolett, Flach Róbert.

A III. korosztályban induló 13 csapat közül az első helyezett Kocs csapata, a 2. helyezett Dad csapata, a 3. helyezett Lábatlan csapata. Tagjai: György Ábel, Sujbert Ákos, Vass Virág. Negyedik helyezést ért el a nyergesújfalui csapat. (Nyergesújfalu és Lábatlan egy egyházközséget alkot). Tagjai: Budai Sándor, Brockhauser Gergő, Eckl Gergő, Varga Dávid.

A IV. korosztályban (8. osztály) az egész Egyházmegyéből mindössze 2 csapat indult. Első helyezést ért el a lábatlani csapat, melynek tagjai: Fedor Roland, György Luca, Sztrunga Rajmund, Tormás Ákos. 2. helyezést ért el a komáromi csapat. Az elérhető maximális 134 pontból a lábatlani csapat 132 pontot szerzett, tehát nagy valószínűséggel több csapat indulásakor is a lábatlani csapat érte volna el az első helyezést.

A gyermekeknek ezúttal is köszönöm a kitartó munkát és a sok tanulást!

Darányiné Csonka Valéria

[ 2011.11.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-