nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Együtt a közösségért a Búzás-hegyen oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Együtt a közösségért a Búzás-hegyen
Harminc önkéntes 122 órányi munkájával a Búzás-hegy alját takarították ki Lábatlanban és egy hamarosan felállítandó híd beton alapozását is elvégezték.
Harminc önkéntes 122 órányi munkájával folytatódott a Holcim Hungária Zrt. „Együtt a közösségért” programja, melynek keretében legutóbb a svájci cég munkatársai a helyi lakossággal összefogva a Búzás-hegy alját takarították ki Lábatlanban és egy hamarosan felállítandó híd beton alapozását is elvégezték. A Holcim dolgozói eddig 1211 órányi önkéntes munkát teljesítettek.

Az idén 100 esztendős Holcim Csoport munkatársai a centenárium évében az „Együtt a közösségért” program keretében civil és non-profit szervezeteknél végeznek önkéntes munkát. Az eddig elvégzett tizennégy programból hat Lábatlanban valósult meg, ráadásul a legutóbbi feladatot egy korábban pályázaton nyert híd építésével is összekapcsolták. A Lábatlan Nagyközség Közösségi Céljaiért Alapítvány ugyanis a Holcim-díj jóvoltából egy hidat építhet a Búzás-hegyi sétaútra, amelyet hamarosan felállítanak a tervezett helyszínére. Ennek apropóján a Holcim munkatársai a helyi lakossággal összefogva kitisztították a területet, majd a tervezett híd alapozását is elvégezték.

„Négy éve kezdtük rendbe tenni a Búzás-hegyi sétautat, amely egyre szebb állapotba kerül. Először utat, később hidat és egy kutat is építettünk, most pedig egy újabb híddal gazdagodik ez a páratlanul szép terület. A harminc önkéntes munkájának köszönhetően ismét hatalmas változáson ment át a Búzás-hegyi sétaút, amelyet a jövőben is igyekszünk még barátságosabbá tenni” – nyilatkozta Török Endre, aki néhány háznyira lakik a most kitisztított területtől.

Varga Gyuláné is sokat látogatja a református templom lábánál található területet, hiszen barátaival együtt gyakran végeznek ott különféle kertészeti munkákat. „A Borostyán Baráti Kör tagjaival csinosítjuk a Búzás-hegyi sétautat, amely egyre szebb lett az évek folyamán. Ez leginkább annak köszönhető, hogy vannak olyanok, akik magukénak érzik a területet. Szeretném megköszönni a Holcim Hungária Zrt., valamint Bodroginé Kókai Gyöngyi támogatását, nélkülük nem lenne ilyen szép a pihenőhely. Nincs sok segítő ember, de aki tesz, az szívvel teszi.” – hangsúlyozta Varga Gyuláné.

„A lábatlani emberek az évek során bebizonyították, hogy magukénak érzik a településük fejlődését, ezért gyakran fognak össze a város fejlődése érdekében. A Búzás-hegyi sétaút szépítése is az összefogás eredménye, hiszen néhány év kemény munkájával érte el a mai gyönyörű állapotát. Nagy öröm számunkra, hogy a Holcim dolgozói önkéntes munkájukkal járultak hozzá a református templom lábánál található terület fejlődéséhez.” – nyilatkozta Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója, aki hozzátette, hogy a cég dolgozóinak 80 %-a már eddig is végzett önkéntes munkát, ám a centenárium alkalmából egy évnek megfelelő munkaórát ajánlottak fel a helyi közösségek javára.

Az idén 100 éves, 70 országban jelen lévő nagyvállalat 80 ezer embernek ad munkát világszerte.

A Holcim Hungária Zrt.
A Holcim Hungária Zrt. Magyarország egyik vezető cement- és betongyártó, valamint kavicskitermelő vállalata, melynek 2011-ben elért nettó árbevétele 17,926 milliárd forint (IFRS) volt. Magyarországon a Holcim 413 főt foglalkoztat (2011.12.31-i adat). A társaság társadalmi felelősségvállalás területén végzett kiemelkedő tevékenységét 2009-ben a CSR Hungary díjjal ismerték el, 2010-ben a vállalat elnyerte a Figyelő TOP 200 Társadalmi Elkötelezettség díját. A fenntartható építészetet népszerűsítő kampánya 2011-ben a European Excellence Awards nemzetközi kommunikációs díjat, 2012-ben pedig a világ egyik legrangosabb amerikai kommunikációs folyóirata, a The Holmes Report Sabre Awards díját nyerte el. További információért, kérjük, látogasson el a www.holcim.hu weboldalra.


[ 2012.07.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-