nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Eladó a Piszke Papír! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Eladó a Piszke Papír!
Tízmilliárdot követeltek a hitelezők. A Piszkei Papír Zrt. egyes vagyonelemeinek értékesítésére már több pályázatot is kiírtak.

A Cégközlöny október 15-i számában megjelent a felszámolás alatt lévő Piszkei Papír Zrt. gyárának értékesítésére vonatkozó nyilvános pályázat. Az ajánlatok beadási határideje 2009. november 9. , az esetleges ártárgyalásra, a döntés kihirdetésére november 20-án kerül sor.

Ecsédi András, az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt. felszámoló biztosa a Kemma.hu érdeklődésére elmondta: korábban már több pályázatot is kiírtak a papírgyár egyes vagyonelemeinek értékesítésére, a teljes gyár eladását viszont most hirdették meg először.
Egyben akarják értékesíteni az üzemet, többek között a gyártóberendezésekkel, az ingatlanokkal, a járművekkel, a számítástechnikai rendszerrel, készletekkel, márkanevekkel és védjegyekkel együtt, tehát minden olyan eszközzel, amelyekkel újra indítható a termelés.

A termelés újraindításához szükséges vagyoncsoportba tartozó elemek együttes irányára 5,2 milliárd forint. Elsősorban szakmai, a papíripari befektetők jelentkezését várják- hangsúlyozta Ecsédi András, aki úgy véli, hogy erre jó esélyt jelent az, hogy egyben kínálják a gyártás újraindításához szükséges összes berendezést. Az érdeklődők köréről egyelőre nem kívánt nyilatkozni a felszámoló.

A pályázat kiírása szerint lehetőség van az üzem működőképességét nem érintő, más vagyonelemekre is lehet pályázni: használaton kívüli járművekre és gépekre, készletekre, különféle ingatlanokra, a cég komáromi termálfürdő területén lévő faházakra lehet külön ajánlatokat benyújtani.

A görög Zeritis-csoport által üzemeltetett és korábban négyszáznál több embernek munkát adó piszkei papírgyár felszámolása ez év tavaszán kezdődött meg, miután a felszámoló társaság nem látott esélyt a tavaly decemberben leállított termelés újraindítására. 10 milliárd forintot követelnek a hitelezők a felszámolás alá került cégtől. Ebből 1,3 milliárd banki tartozás, a többi az APEH, a beszállítók, a hivatalok, szolgáltatók és a tulajdonosok követelése. Az eladásra kerülő vagyon nem nyújt fedezetet a teljes tartozás kiegyenlítésére.

A kielégítési rangsort a hatályos Csődtörvény rögzíti, melyben a zálogjoggal, végrehajtási joggal biztosított követelések állnak. A fennálló nagy összegű, felszámolási költségnek minősülő munkabértartozások kiegyenlítésére csak a biztosított hitelezőket követően kerülhet sor a befolyó bevételek függvényében.

Vajna Erzsébet

Forrás: www.kemma.hu


[ 2009.10.26. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-