nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Elkészült a lábatlani révátkelő oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Elkészült a lábatlani révátkelő
Hosszú várakozások után, 2013. június 21-én ünnepélyes keretek között került átadásra Lábatlan és testvértelepülésünk, Karva közötti új révátkelő.
A Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében elkészült beruházás záróünnepségén Dinnyés István, Lábatlan polgármestere egy kisfilm segítségével foglalta össze a beruházás előzményeit, valamint a kivitelezés alakulását.
Lábatlan és Karva között a kapcsolatot már az 1860-as évektől kikötő biztosította, melyet a II. világháborúban felrobbantottak. Az igény a kikötő újjáépítésére folyamatosan megvolt, de a lehetőségre eddig várni kellett. A két település - Lábatlan vezetésével - sikeresen pályázott, a települések közti távolság lerövidítése és a Duna kínálta turisztikai lehetőségek kiaknázására.
A kivitelezési munkák 2012 augusztusában kezdődtek. A lábatlani oldalon parkolót alakítottunk ki, járdát újítottunk fel, illetve az úszóműhöz új rámpát építettünk. A kivitelezési munkákat az Árkádok Kft. és alvállalkozói végezték.
A karvai oldalon ilyen jellegű munkákra nem volt szükség. Karván felújították a település kishajóját, új motort és radarberendezést szereltek bele. A hajó 12 személy vagy kerékpáros szállítására alkalmas. A két úszómű Pozsonyban készült, szállodahajók fogadására is megfelel.
Az ünnepségen Duka Gábor Karva polgármestere többek között felidézte annak a napnak a sikerét, mikor először lehetett átjutni kishajóval egyik partról a másikra.
Komjáthy László közlekedés-építő mérnők a Partner Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetője a tervezői munka részleteiről beszélt néhány fotóval illusztrálva.
Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke tolmácsolta dr. Völner Pál államtitkár - a beruházással kapcsolatos - elismerő szavait, majd beszédében méltatta a kikötő projekt megvalósulását.
Az ünnepség keretében a tervezésben és kivitelezésben eredményesen közreműködök vehettek át elismerő okleveleket Dinnyés István lábatlani, valamint Duka Gábor karvai polgármestertől.
A rendezvény záró momentumaként a vendégek átsétáltak a kikötő parkolójába, ahol Darányiné Csonka Valéria tiszteletes asszony megáldotta, Tóth Bertalan plébános úr pedig megszentelte a létesítményt. Ezt követően került sor a hivatalos szalagvágásra a két polgármester, a karvai alpolgármester és a megyei közgyűlés elnökének közreműködésével.
Köszönet az ünnepségen közreműködő Borostyán Baráti Kör kórusának és Gelencsér Dánielnek színes, színvonalas előadásukért.

A létesítmények és a kapcsolódó beruházások mindkét oldalon üzemkészek, azonban hiányzó engedélyek miatt csak várhatóan egy-két hónap múlva kezdik meg a működést.

[ 2013.06.27. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-