nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Elmarad a félfogadás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Elmarad a félfogadás
2012. szeptember 18-án a falugazdász félfogadás szabadságolás miatt elmarad. - Nitrát adatszolgáltatás

Nitrát adatszolgáltatás

Az 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet a vizek mezőgazdasági eredetű nitrát szennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szól.
A Helyes Mezőgazdasági Gyakorlat előírásait a nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak be kell tartaniuk.
Az adatszolgáltatás és nyilvántartás vezetéséről szóló jogszabályi részek nemcsak a nitrátérzékeny területen mezőgazdasági tevékenységet folytatókra, hanem a nem nitrátérzékeny területen a magánszemélyek háztartási igényeit meghaladó mértékben állattartást végző természetes és jogi személyekre, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságokra is vonatkoznak.
Háztartási igényt meg nem haladó mértéknek minősül az állattartás, ha baromfi esetében 3 számosállatot (pl. 215 tojótyúk és kakas), vegyes állattartás esetében 5 számosállatot (pl. 1tehén és borja, 10 hízó és 70 tyúk) nem haladja meg az állatállomány nagysága.
A nitrátérzékeny területen mezőgazdasági tevékenységet folytatónak és az állattartással foglalkozónak a gazdálkodási évre vonatkozóan (szeptember 1. és azt követı év augusztus 31. között) az adatszolgáltatást megalapozó folyamatos nyilvántartást kell vezetnie a külön jogszabály szerinti Gazdálkodási Napló tápanyaggazdálkodásra, trágyázásra, parcella művelési adatokra, valamint állattartásra vonatkozó lapjain vagy ennek megfelelő adattartalommal.
A nitrátérzékeny területen mezőgazdasági tevékenységet folytatónak és az állattartással foglalkozónak a nyilvántartást és a beküldött adatlap másolatát, valamint a talajvédelmi terveket 5 évig meg kell őriznie.

Az adatszolgáltatás környezetvédelmi vonatkozásai miatt az adatlap hiánytalan kitöltéséhez feltüntetésre kell, hogy kerüljenek a gazdálkodóra, gazdaságra vonatkozó környezetvédelmi azonosítók is.
Mivel a 2012. év, mint tárgyév adatszolgáltatását már a megújult adatlapon kell teljesíteni, a környezetvédelmi azonosítókat időben meg kell kérni a területileg illetékes környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségtől az un. KAR – adatlapokon (Környezetvédelmi
Alapnyilvántartási Rendszer).
A kézzel kitölthetı KAR adatlapok a www.kvvm.hu honlap környezetvédelem menüpontja alatt találhatók meg vagy onnan tölthető le a számítógépes kitöltéshez szükséges Kvadatszolg. Program.
A nitrát adatlapon szereplő környezetvédelmi azonosítók:
KÜJ-szám: Környezetvédelmi Ügyfél Jel
TH-KTJ: Telephelyhez rendelt Környezetvédelmi Területi Jel
EH-KTJ: Engedélyköteles tevékenység helyéhez rendelt Környezetvédelmi Területi Jel

Az adatszolgáltatás papír alapon vagy elektronikusan is teljesíthető. Az elektronikus beküldés feltétele, hogy az ügyfél rendelkezzen ügyfélkapus regisztrációval. Ennek hiányában segítség a falugazdásztól is kérhető.
Szilágyi Norbert
Falugazdász
06 70 436 33 24

[ 2012.09.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-