nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Elmaradt juttatások-Piszke Papír oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Elmaradt juttatások-Piszke Papír
A kétszáznegyvenhét érintettből mintegy kétszázan érkeztek délelőtt tízre a volt Petőfi-iskola tornatermébe.

Az eddig még ki nem fizetett járandóságuk ügyében jogvédő szövetséghez fordultak a felszámolás alatt álló Piszkei Papír Zrt. elbocsátott dolgozói.

Jól megszervezte telefonon és interneten volt papírgyári munkatársaik vasárnap délelőtti fórumát Nagy Tibor, Tiszakis János és Lovász Károlyné. Korábban gépmesterként, raktárvezetőként, illetve csoportvezetőként dolgoztak a felszámolás alatt álló, a görög Zeritis-csoporthoz tartozó Piszkei Papír Zrt.-nél.

A kétszáznegyvenhét érintettből mintegy kétszázan érkeztek délelőtt tízre a volt Petőfi-iskola tornatermébe. Többen a 24 Órából értesültek a találkozóról.

Valamennyien a járandóságukra várnak még. Ennek összegéről levélben kaptak értésítést Ecsédi Andrástól, az ÁFI Zrt. felszámolóbiztosától. Érdeklődésemre az egyik dolgozó máris mutatja az ő papírját, és sorolja.
– A forintok az állásidőre járó alapbérből, a fizetett szabadságból, a felmondáskor esedékes bérből, a végkielégítésből és a szabadság megváltásából jönnek össze. Szerintem nem az alapbér, hanem az átlagbér alapján kellene számolni. Aztán arról is szó volt, hogy ha jön pénz, arányosan mindenki kap belőle, nem csak azok, akiket az első körben küldtek el.

– Eddig a fogunkat szívva, de megvoltunk valahogy. Most megszületett a gyerek – dörmögte a jegyzetfüzetet látva egy fiatalember.
A Cégközlöny 2009. március 19-ei számában tette közzé, hogy felszámolás vár a Piszkei Papír Zrt.-re, majd október 15-én, ugyancsak a szaklapban megjelent a gyár értékesítésére vonatkozó pályázat. Az alapkérdés azóta is változatlan, mikor lesz végre zsebben a járandóság.

Az ehhez vezető úton ígért segítséget a tatabányai székhelyű Bank Hitel Károsultak Jogvédő Szövetsége (BHJSZ). A szövetség fórumon jelenlévő főtitkára, Laurencsik Kálmán tájékoztatójában három pénzügyi forrást nevezett meg: a bérgarancia alapot, egy pályázaton elérhető európai alapot és a zrt. vagyonát. A követelési oldal pontossá tétele érdekében összegezni kell az eddigi kifizetéseket, illetve a járandóságról szóló értesítéseket.

A felszámoló levelének másolatát azonnal el is kezdték egybegyűjteni, egy másológép is segített ebben. Ugyancsak ezen a fórumon lehetőség volt aláírni azt a meghatalmazást, amelynek alapján a jogvédő szövetség eljárhat az egykori papírgyári dolgozók képviseletében.
A megbeszélt időpontban megérkezett a fórumra a felszámolóbiztos is. Ecsédi András rövid tájékoztatást adott a jelenlegi helyzetről, majd a dolgozók kérdéseire válaszolt. A szervezők szerint sok újat senki nem hallott.

Egyelőre kicsit kusza például gépek sorsa is

Laurencsik Kálmán, a BHJSZ főtitkára szerint a dolgozói követelések pontos összegzése mellett a Piszkei Papír Zrt. vagyonát is pontosan meg kell határozni. Egyelőre kicsit kusza például gépek sorsa. Látott papírt arról, hogy egy bérbeadásból 268 ezer forint érkezett a kasszába. Egy másik gépet átszállítottak egy másik raktárba, kérdésre kapott válasz szerint állagmegóvás céljából. A főtitkár ma úgy látja, hogy hat–nyolc hónapon belül megkaphatják járandóságukat az erre már nagyon váró dolgozók.

forrás: www.kemma.hu


[ 2010.02.16. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek