nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Emel a Holcim oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Emel a Holcim
A nyersanyagok drágulása és a szállítási költségek növekedése miatt idén árat emel a svájci Holcim.

Az építőipari alapanyaggyártás egyik legnagyobb cége szerint az áremelés várhatóan nem okoz majd visszaesést a forgalomban, mert a fejlett piacon is beindul az építőipar, a feltörekvő térségekben pedig folytatódik a növekedés. A társaság nyeresége tavaly 1,18 milliárd frank volt, 19,6 százalékkal csökkent az egy évvel korábbiakhoz képest. A bevétel 21,13 milliárdról 21,65 milliárd frankra nőtt, Európában viszont, ahonnan a teljes bevétel 30 százaléka származik, 10,7 százalékkal csökkent a forgalom.

A visszaesést az építőipart korlátozó kemény téli időjárás, a kontinens déli és keleti térségében továbbra is nehéz gazdasági helyzet és a kormányzati gazdaságösztönző kifutása okozta. Az év második felében jelentős kapacitások voltak kihasználatlanok, erősödött a verseny és csökkentek az árak.

Az 1912-ben alakult Holcim csoport fő tevékenysége a cementgyártás, ebben az ágazatban a második számú szereplő. magyarországi árbevételének a lábatlani üzemben is zajló cementgyártás adja a legnagyobb hányadát.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2011.03.03. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-