nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Emlőszűrés Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2020
előre
Emlőszűrés Lábatlanon
Június 8. és június 17. között szűrővizsgálat zajlik le a Művelődési ház előtti parkolóban. A vizsgálat rövid ideig tart, fájdalom- és kockázatmentes.

A Népegészségügyi Program keretében zajló, két évenként esedékes mammográfiás szűrővizsgálattal kapcsolatosan Lábatlan

45- 65 éves hölgy lakosai (620 fő)

szűrővizsgálatra invitáló levelet kapnak a MammAlba Kft.(székhely: 8000. Székesfehérvár,Virág B.út 5.I/1) működési engedéllyel rendelkező, mozgó Emlőszűrő Állomásától, a Szent Borbála Kórházzal(Tatabánya) kötött megállapodásuk alapján.

A behívólevelet kapott hölgyek szűrővizsgálata helyileg a Művelődési ház előtt parkoló szűrőbuszon történik, 2009. június 08- és június 17 között, munkanapokon.

Kérünk minden érintettet, hogy a részére megküldött levélben foglaltak szerint jelenjen meg a szűrővizsgálaton.

Tájékoztató

Egészségünk megőrzése érdekében, amit az emlőszűrésről tudni érdemes

Az egészség megőrzésének többféle módja ismert ma már. Tudnunk kell azonban, hogy nem elegendő egészségesen táplálkozni, mozogni, kerülni a dohányzást és az alkoholfogyasztást. Figyelnünk kell egészségi állapotunkat is, melynek egyik lehetséges módja a szűrővizsgálat. A szűrővizsgálatokkal elkerülhető több súlyos daganatos megbetegedés, illetve korán felismerve jó eredménnyel gyógyíthatók.
A népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatoknak egyik fontos jellemzője, hogy behíváson alapul.

Néhány gondolat az emlőszűrésről:

A kétévenként esedékes szűrővizsgálat a 45-65 éves hölgyeket érinti. A szűrővizsgálat célja, hogy az emlők röntgenvizsgálatával felderítse a még nem is tapintható rendellenességeket. A vizsgálat rövid ideig tart, a szükséges adatok rögzítése után a szakasszisztens az emlők megtapintását követően felvételeket készít az emlőkről. Az emlők összenyomása – ami a jól értékelhető képek készítését szolgálja – csak ritkán okoz kisebb kellemetlenséget.
A behíváson alapuló emlőszűrés kétévenként esedékes, ajánlott azonban havonta figyelemmel kísérni az emlők állapotát és ha bármilyen elváltozást észlelünk, forduljunk orvoshoz. A vizsgálat rövid ideig tart, gyakorlatilag kockázatmentes és általában fájdalmatlan.

Bíztatjuk tehát azokat, akik kézhez kapják az emlőszűrésre szóló behívólevelet, hogy éljenek a szűrővizsgálat lehetőségével.


További, részletes információ kérhető:

 34/ 309 448 -as telefonszámon.


[ 2009.05.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek