nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Energiakorszerűsítés zajlik a nyáron Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Energiakorszerűsítés zajlik a nyáron Lábatlanon
Nagy erőkkel zajlik az Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Zengő Óvoda energiakorszerűsítése Lábatlanon.
A kivitelezés kapcsolódik az iskola jelenleg folyó, új épületrészt eredményező bővítési munkáihoz. Az intézményekben hőszigetelést végeznek, nyílászárókat, kazánokat, szivattyúkat és szabályozórendszereket cserélnek a szakemberek. Az augusztus 10-ig tartó projekt tervezett összköltsége több mint 152 millió forint, melyből mintegy 120 milliót az "Energia Központ" Energiahatékonysági, Környezetvédelmi és Energia Információs Ügynökség pályázati támogatása biztosít, a fennmaradó 32 milliós önerőt pedig lábatlan önkormányzata biztosítja idei költségvetéséből. A beruházás célja, az energetikai hatékonyság fokozása, illetve a fenntartási és működési költségek csökkentése az oktatási intézményekben.

A fejlesztések közvetlen célcsoportja mintegy 600 gyermek és pedagógus. De a beruházásnak a teljes lakosság is haszonélvezője, hiszen a költségvetésben a működtetésből megtakarított összeget más feladatra költheti Lábatlan önkormányzata, illetve változik a településkép is, hiszen szebb, korszerűbb és esztétikusabb épület látható majd a városközpontban.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.07.06. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-