nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Épületenergetikai fejlesztés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Épületenergetikai fejlesztés
"Épületenergetikai fejlesztés Lábatlan közoktatási intézményeiben" zárórendezvény 2010. augusztus 31-én 10 órakor, a Gerenday Közösségi Házban

Korábban:

2010. június 17-én került sor a Környezet és Energia Operatív Program keretéből finanszírozott "Épületenergetikai fejlesztések Lábatlan közoktatási intézményeiben (KEOP-5.3.0/A/09-2009-0013)" c. projekt sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényére.

A rendezvény házigazdája Schantzl Edit jegyző asszony volt.


A munkálatok 2010. június 17-augusztus 10-ig tartanak majd, így az óvodai és az iskolai év szeptemberben már a felújított épületekben kezdődhet.


A beruházás tervezett összértéke: 152.086.880 Ft, melyből az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program keretéből nyújtott támogatás 119.712.732 Ft. A 32.374.148 Ft önerőt Lábatlan Város Önkormányzata a 2010. évi költségvetéséből biztosítja. Közreműködő szervezet: „Energia Központ” Energiahatékonysági , Környezetvédelmi és Energia Információs Ügynökség Nonprofit Kft.

A fejlesztéssel közvetlenül az intézmények használói (óvodások, iskolások, pedagógusok, kb. 600 fő) az érintettek, de összességében az egész település profitál majd a fejlesztésekből, hiszen a településkép javul, szebb, korszerűbb intézmények állnak majd a lakosság rendelkezésére.


A projekt elsődleges célja az energetikai hatékonyság fokozása , fenntartási, működési költségek csökkentése (számítások szerint legalább 62%-oscsökkentésével az önerő mértéke 6 éven belül térül meg).


Fontos továbbá az épületek egészségügyi, higiéniai és ergonómiai szempontok figyelembe vétele (levegőminőségi paraméterek javítása, hőmérsékleti egyenlőtlenségek kizárása, a jobb szigeteléssel elkerülhető a penészesedés, a gombásodás okozta megbetegedések, az alul vagy túlfűtöttség miatti meghűlések, az új, formatervezett, biztonságosabb nyílászárók kényelmesebben használhatók).


A terveket a Konstruma Mérnöki Iroda Kft. készítette, a kivitelező a Fischer-Bau Kft. lesz. A munkaterület átadására a rendezvény keretén belül került sor.


A résztvevők ellátásáról fogadás keretében gondoskodtunk.


A nyitórendezvénnyel párhuzamosan mindkét helyszínen elhelyezésre kerültek a projekt fontosabb részleteit tartalmazó, ún . "B" típusú projekttáblák.


[ 2010.08.27. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-
-
-