nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Erdei tábor oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Erdei tábor

Az Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola hatodik osztályosai Erdei táborban vettek részt május 5.-9. Pusztamaróton.  Változatos programokkal szerezhettek új ismereteket a gyerekek.
A táborlakók  

A táborba gyalog érkeztek Bartos Feri bácsi vezetésével. A helytörténeti feladatsor segítségével felfedezhették a régi település maradványait. Túrát tettek a Pisznicére a Duna-Ipoly Nemzeti Park főerdészének irányításával. Tábortűz mellett énekeltek a Silver Blue gitárduóval. Néhány lelkes szülő és Péter bácsi bátorságpróbát szervezett a sötét erdőn keresztül. Krug Tibor madarakat fogott nekik, így tanúi lehettek két madár meggyűrűzésének. Tibi bácsi dobozából hüllők is előkerültek. Siklót, teknőst, sőt még óriáskígyót is láthattak. A bátrabbak meg is simogatták a kígyót. A Lábatlani Természetbarátoktól Kecskés Feri bácsi és Komoróczki Feri bácsi tartott előadást az odúlakó madarakról. Horváth Ági néni vezetésével laborvizsgálatokat végeztek a közeli patak vízével.
A Süttői Erdészet emberei vadlesre vitték a gyerekeket.
  Az idei évben rendhagyó módon a bűnmegelőzés is szerepet kapott a programban. A Polgárőrség és a Rendőrség segítségével érdekes, izgalmas előadásokon ismerkedtek meg munkájukkal. Bemutatták a felszerelésüket, fegyvereiket, autójukat. A legizgalmasabb azonban a rendőrkutyás bemutató volt.
  A tábor zárónapján ellátogattak a Holcim bányájába, üzemébe és a csomagolásra is.

A tábor költségeihez pályázat útján sikerült támogatást nyernünk. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium valamint a helyi alapítvány járult hozzá a költségekhez.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindazoknak a segítségét, akik valamilyen módon hozzájárultak programjaink megvalósításához.

Schrenk Péter és Schrenkné Simon Ildikó osztályfőnökök
Farnadi Adrienn és Csulyok Judit kísérő tanárok

További hírek az iskoláról: www.aranyisi.hu


[ 2008.05.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-