nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Érszakácsi oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Érszakácsi
Vasárnap templomszentelési ünnepséget tartottak az Érszakácsi Református Egyházközségben

ISTENTŐL JÖN A SEGÍTSÉG

Vasárnap templomszentelési ünnepséget tartottak az Érszakácsi Református Egyházközségben

A 250 éves érszakácsi református templom felújításának alkalmából október 17-én, vasárnap délután hálaadó istentiszteletre került sor, amelyen több százan vettek részt. A lábatlani református gyülekezet 9 tagú küldöttsége partiumi útjáról felejthetetlen élményekkel térhetett haza, hiszen csodálatos eseménynek lehetett tanúja.

A szatmár megyei Friss Újság október 19-i száma így közvetít az eseményekről:

IFJ. KOSZTA ENDRE

„ Isten Igéjét Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdette, aki arra buzdította a híveket, hogy bármilyen szükségben, ínségben, nyomorúságban vagy betegségben egyedül Istenhez forduljanak segítségért, mert Ő az, aki a kilátástalannak tűnő élethelyzetekben bármilyen válságból ki tud menteni. Bár az ünnepségnek hamarosan vége lesz és jönnek a hétköznapok, de akkor sem szabad elfeledni azt, amit a 121. Zsoltár 8. verse által Isten üzen: „Megőrzi az Úr a te ki-és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké.”

Beszámoló, köszöntések

A prédikáció után Gál Sándor, az Érszakácsi Református Egyházközség lelkipásztora részletesen ismertette a negyedévezredes templom történetét, majd Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese templomszentelési beszédet tartott, amelyben dicséretesnek nevezte az érszakácsiak áldozatvállalását.

Emléktábla, ünnepi műsor


Az ünnepség további részeként Csűry István püspök és Darányiné Csonka Valéria lábatlani (Magyarország) református lelkipásztor a szószék mellett elhelyezett emléktáblát lepleztek le, melyet Kocsis Zsigmond, Érszakácsiból elszármazott, Süttőn élő református gyülekezeti tag és családja készíttetett. A piszkei vörösmárvány emléktáblán a következő bibliai Ige szerepel: „Uram, te voltál nékünk hajlékunk nemzedékről nemzedékre – 90. Zsoltár 1. vers – A templom fennállásának 250. évfordulóján – 2010. október 17.”

Ezt követően a gyülekezet gyermek- és ifjúsági csoportja mutatott be színvonalas ünnepi műsort, majd a püspök megáldotta a felújított templomot. A templomszentelési ünnepség a Himnusz eléneklésével zárult. „

[ 2010.10.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-