nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Erzsébet királyné emlékfájának pusztulása oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Erzsébet királyné emlékfájának pusztulása

A piszkei képviselő testület Erzsébet királyné halálának emlékére 1898-ban négy hársfát ültetett a Kálvária domb tetején. A négy fából kettő kipusztult az elmúlt 100 évben, a fennmaradt kettő hárs közül pedig az egyiket 2006. október 7-én ismeretlen tettesek felgyújtották.
A fák megmentése érdekében az idei év tavaszán egy osztrák cég munkatársai olyan beavatkozásokat hajtottak végre épp ezen a kiégetett fán, melyek legalább további 100 évre garantálták volna a fa fennmaradását. Azzal viszont senki sem számolt, hogy a szétvált törzs megszilárdítására hivatott fém csavarok, a koronaágak között teleszkópos rögzítő huzalok nem tölthetik be szerepüket, mert a kikorhadt törzs belsőt valaki tűzgyújtó helyként használja, és ez a fa pusztulását okozza. A tűz nyomán a törzs annyira elvékonyodott, hogy a fa emberi életre veszélyessé vált.[ 2006.10.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-