nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / És követték a betlehemi csillagot! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
És követték a betlehemi csillagot!
Reneszánsz karácsonyváró 2008. - kezdetét vette az adventi várakozás öröme iskolánkban.
A díszterem hatalmas íves ablakain fehér papírból vágott rénszarvasok lesik a havat - minden gyerek magáénak tudhat egy-egy télvárót. Az asztalon nagy fenyőhalom tetején a magyar korona. Körülötte pásztorok indulnak a betlehemi csillag felé. A nyitott fedélszékről hópehely füzérek lebegnek, és megannyi filcszív sorakozik rudakon, az előző évek elsőseinek ajándékaként. Ismét megráztuk a csodát tevő varázsbotot harangcsokrával. November végén meggyújthattuk az első gyertyát, és ezzel kezdetét vette az adventi várakozás öröme iskolánkban. Más-más vállalta magára a házigazda szerepét osztályával. A paravánokon reneszánsz festők és grafikusok alkotásainak átírásai. Lila baldachin alatt papírmaséból készült reneszánsz hölgy szobra mellett, megjelent egy sudár lányka, ő is beöltözött középkori viseletbe. Lesz meseözön Mátyás király emlékére. Lakoma, és játék, vásár és tárlat színesíti a napokat.

Iskolagalériánkban színházi élményüket megannyi árnyképpel mutatták be, mert Petőfi Helység kalapácsán jót mulattak Esztergomban. Kicsik és nagyobbak szavaztak Édua karikatúráira (a művésznőnek velünk egy időben nyílt tárlata Los Angelesben). Rendhagyó órán mutatta be fényképeit Gerecsei Zoltán természetfigyelő, - csak választani nehéz, hogy melyik a legkülönlegesebb fotó!

Délután van, a díszterem most csendes, de nemsokára izgatott sóhaj kíséri a fehér fényfüzérek felizzását, a fenyőfát naponta többször is megcsodálják. Verset tanulnak, tapsolnak a szereplőknek, boldogan rázzák a csengős botot, és megannyi meglepetéssel készülnek szeretteiknek. Ilyen a várakozás boldogsága!

Óvári Zsuzsanna

Forrás: www.aranyisi.hu


[ 2008.12.09. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-