nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / EURÓPA MAJÁLIS - LÁBATLAN, 2004.MÁJUS 1. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
EURÓPA MAJÁLIS - LÁBATLAN, 2004.MÁJUS 1.
„Európa Majális„
Lábatlan 2004. május 1. 2004. május 1. Magyarország minden lakójának jelentős és emlékezetes dátum kell, hogy legyen, hiszen ekkor csatlakozik az ország az Európai Unióhoz. Ezt a fontos történelmi eseményt méltóképpen kell megünnepelni, úgy, hogy az minden állampolgár számára maradandó élményt nyújtson.
A programokat több helyszínen kívánjuk megvalósítani, úgy, hogy minden korosztály igényeit kielégítse.
Május 1-én, szombat délután veszi kezdetét az Európa Majális programsorozat, amely több helyszínen zajlik: a Polgármesteri Hivatalban, a Gerenday Közösségi Házban és Arborétumban, a Duna – parton, valamint a Sportpályán. Program: 10 óra : Polgármesteri Hivatal
Az Erdélyből Lábatlanra és térségébe áttelepültek ünnepsége.
Vendég előadó: Szabó Tibor 14 - 17 óra Sportpálya:
„ Sporttal az Unióba” Sportvetélkedő lábatlani és karvai általános iskolások és óvodások részvételével.
( kispályás foci, lábtengó, futóverseny kosárra dobás stb) 14 – 15 óra Gerenday Arborétum fa pavilonja:
Ismerjük meg Európa ízeit! Az olasz konyha előadással és ételkóstolással egybekötött bemutatása. A programot a Horizont Pizzéria (Lábatlan) tartja. 15 – 16 óra Gerenday Közösségi Ház Tárgyalóterem:
Ismerkedjünk Európa országaival! – Németország – Lipcsei szász képek - az EU hétköznapjai magyar szemmel
Huszák Loretta előadása. 16 óra Gerenday Közösségi Ház Rendezvényterme:
Ünnepi testületi ülésre kerül sor Lábatlan és szlovákiai testvértelepülése, Karva, valamint Rechnitz önkormányzati képviselőinek részvételével a Gerenday Közösségi Házban; (fellép a tatai Kincső zenekar és a néptáncosok, a Petőfi Iskola diákjai népdalokat adnak elő, a lábatlani református egyház kórusa énekel, Teller Péter szaval) majd az ünnepélyes zászlófelvonás után Lábatlan központjában, a Március 15-e téren útjelző tábla avatása (a tábla Karva irányába mutat, megjelölve a két település közti távolságot, szimbolizálva az összetartozást) lesz. 16 órától Duna-part:
Duna-parti Európa Majális Lábatlan civilszervezeteinek közreműködésével. A Duna-parton felállított színpadon a helyi civil szervezetek közreműködésével „Duna-parti falunap”-ot szervezünk, vidám majálisi forgatagot büfével, tánccal és zenével, vetélkedőkkel. Itt kerül sor egy ideiglenes szabadtéri színpad felállítására, amin fellépnek:
- tatai Kincső zenekar fellépése, amit néptánc bemutató színesít
- lábatlani Pisznice néptánccsoport műsora
- lábatlani Napfény Mazsorettcsoport fellépése
- lábatlani Nyugdíjas hagyományőrző Klub kórusának műsora
- dorogi Nyugdíjas Klub műsora
- nyergesújfalui Silver Blue gitárduó fellépése. Este a Duna – parton máglyagyújtás valamint csatárláncban gyertyagyújtás lesz.
(Gyertyát, aki tud hozzon magával.) Napközben hajókkal és motorcsónakokkal lesz lehetőség átkelni a Dunán Lábatlan és Karva között, így biztosítva a lehetőséget egymás programjainak látogatására! Este a Duna két partján (Karva és Lábatlan között) fényhíd szimbolizálja azt, hogy Magyarország és Szlovákia egy időben lép be az EU-ba, valamint azt is, hogy a magyarországi és a szlovákiai magyarság között a határok ezen a napon megszűnnek.
[ 2004.04.27. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek