nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Európa Parlament oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Európa Parlament
A június 7-ei választásról szóló értesítőket és ajánlószelvényeket péntekig kell eljuttatni a választópolgárokhoz.
Hétfőtől kézbesítik az Európai-Parlamenti-választás értesítőit! A június 7-ei választásról szóló értesítőket és ajánlószelvényeket ugyanis péntekig kell eljuttatni a választópolgárokhoz.

A választás sajátossága, hogy nemcsak a magyar állampolgárok, hanem a Magyarországon lakóhelyet létesített uniós polgárok is szavazhatnak, ha ezt kérik. Aki élni akar az ajánlás jogával, annak az ajánlószelvényt kitöltve, a jelölő és a jelölt megnevezésével, saját kezűleg aláírva kell átadnia a gyűjtőnek.
A választáson csak pártok állíthatnak listát, és csak akkor, ha összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlószelvényt. Az érvényes ajánlószelvényeket a pártoknak május 8-ig az Országos Választási Bizottsághoz kell benyújtaniuk. A listák 66 nevet tartalmazhatnak, ebből 22 kerül fel a szavazólapra, amely az egész országban egységes lesz.
Akik a szavazás napján nem tartózkodnak a lakóhelyükön, de élni kívánnak a választás jogával, a választás előtti péntekig - azaz június 5-én 16 óráig – kérhetik a lakóhely szerint illetékes jegyzőtől az igazolást.

[ 2009.04.07. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek