nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Európai Védőoltási Hét oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Európai Védőoltási Hét
2012. április 21-27. Magyarország hivatalosan hatodik alkalommal vesz részt a WHO/EURO által kezdeményezett Védőoltási Hét munkájában.
Az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodája 2012-ben hetedik alkalommal hirdette meg az Európai Védőoltási Hét eseménysorozatát, amely 2012. április 21-27. között kerül lebonyolításra.

Az Európai Védőoltási Hét legfőbb üzenete, hogy minden gyermeknek szükséges a védőoltás és joga van a védőoltással megelőzhető betegségek elleni védelemre. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a védőoltások fontosságára annak érdekében, hogy az oltandó korosztályban emelkedjen az átoltottság.

2012. április 5-ig 52 ország jelezte részvételét az idei védőoltási hét eseménysorozatban.

Magyarország hivatalosan hatodik alkalommal vesz részt a WHO/EURO által kezdeményezett Védőoltási Hét munkájában.

Hazánkban az életkorhoz kötött oltások teljesítése hosszú évekre visszatekintve kiváló, az oltandó korosztályokban az átoltottság meghaladja a 98%-ot. A magas átoltottságnak köszönhetően a megelőzhető fertőző betegségek járványügyi helyzete Magyarországon egészen kiváló.

Az Európa több országából jelentett kanyaró járványok ismételten ráirányították a figyelmet a kanyaró elleni védőoltások fontosságára. A hazánkkal is szomszédos Ukrajnában kanyaró, Romániában pedig kanyaró és rubeola járvány zajlik, amely fokozott éberséget követel meg nemcsak a határ menti, hanem az ország valamennyi területén az egészségügyi szolgáltatóktól és az egészségügyi hatóságoktól.

Tekintettel a nyár elején Ukrajnában megrendezésre kerülő Labdarugó Európa Bajnokság közelségére és a várható utasforgalom megélénkülésére, kiemelt fontosságú felhívni a figyelmet az Ukrajnában zajló kanyaró járványra.

A Dorogi, Esztergomi Kistérségi Népegészségügyi Intézet egészségvédelmi és egészségügyi szakmai programjain széleskörű tájékoztatás tart, de a védőoltásokról lehet tájékoztatást kérni telefonon a 33/503-285-ös telefonszámon, vagy személyesen a Dorog, Hantken Miksa u. 8. alatti irodában.

Sajtóanyagot összeállította: Éberhardtné Berecz Zsuzsanna egészségfejlesztő

Jóváhagyta: Dr Solti Hilda kistérségi tiszti főorvos

Dorog, 2012.04.18.


[ 2012.04.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-