nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Évvégi visszatekintés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Évvégi visszatekintés
A polgári év vége felé röviden visszatekintünk, és megköszönjük a Mennyei Atyának sok szépet, jót, de a nehézségeket is, melyekben részünk volt.

+!
Kedves Olvasók!

A polgári év vége felé röviden visszatekintünk, és megköszönjük a Mennyei Atyának sok szépet, jót, de a nehézségeket is, melyekben részünk volt.

Idén is havonta gyűjtöttük az imaszándékokat, melyekre a Nagy Szent Gergely imaszövetség tagjai, és reményem szerint sokan mások is imádkoznak. Ezeket a hirdetések mellett a világhálós naplóban is közzéteszem.

A nyári tábort idén Héregen töltöttük. Köszönet sok szervező munkáért, illetve a munkájukat, szabadságukat ideáldozó felnőttek készségéért. Emellett öt alkalommal tartottunk – felváltva a két plébánián – nyári hittanos napokat.

Szeptemberben a fakultatív, és ezáltal a gyerekektől több áldozatot kívánó hittanórák mellett megjelentek a tanrendbe épített alkalmak is. Megtisztelő, hogy sokan látnak értéket Krisztus tanításában, és annak közvetítését rábízták a plébánosra. Tudni kell, hogy a hittanórák alkalmat adnak a keresztény erkölcsi értékek megismerése mellett a hit mélyebb megismerésére is. Afféle kapu lehet ez a hitet kevésbé, vagy egyáltalán nem gyakorló családból jövő diákok számára. Az első és ötödik osztályon kívül a többi évfolyamon tanulók továbbra is a fakultatív hittanórákat látogatják, annak minden nehézségével együtt.

Idén – érdeklődés hiányában nem voltunk Nagymaroson az ifjúsági találkozón, de egy busznyi zarándok indult ezúttal Zircre, ezzel zárva emeritus Szentatyánk, Benedek pápa által megnyitott 'Hit éve' programját.

Nagy köszönetet mondok a munkatársakért, akik ebben az esztendőben is segítették Isten Országának terjedését, fizikai munkájukkal, a Szeretetszolgálatban való munkálkodásukkal, a közösségi alkalmak szervezésével, adományaikkal. Isten áldása legyen életükön!

Országunk – és Európa jövőjét – továbbra sem mutatja szépnek a tény, hogy a városban 6 keresztelőre 27 temetés jutott. Az elhunytak közül csak heten részesültek szentségekben. Ez utóbbi azért fontos, mert a beteg ember sincs elzárva a közösségtől. Ahol jelzik, szívesen meglátogatom a beteget, ha állapota miatt nem tud eljönni a templomba. Figyeljünk oda erre is. Örök hűséget pedig 3 pár esküdött egymásnak. Nos, érdemes elgondolkodni... A két felnőtt testvérünk, akik a beavató szentségek vételére készültek, idővel elmaradtak...

Mindezek mellett öröm, hogy megújulhatott a plébánia templomunk melletti feszület, amely épp leomlani készült, de ezzel együtt a városban lévő többi feszület is megújulhatott.

Az ünnepi Szentmisék rendjében eltérés van a megszokott rendtől. Az alábbi táblázat mutatja a tervet.
Események–2013 december 23.– 2014. január 06.


Adventben Piszkén ( a plébániatemplomban ) vasárnaponként a Szentmise után, Lábatlanon ( a Szent István templomban ) péntekenként az esti Szentmise előtt gyónási lehetőség van. Keddenként reggel 6 órakor hajnali Szentmisét mondunk a plébániatemplomban. Fontos, hogy az Ünnepek alatt Piszkén nem 3/4 10-kor, hanem 11 órakor kezdődnek a Szentmisék! Szent János napján megáldom az új borokat. Szentcsalád vasárnapján pedig a családokat áldom meg a Szentmise keretében.

Urunk megjelenésének ünnepe, azaz Vízkereszt hozza meg, illetve őrizze mindannyiuk békéjét!

Tóth Bertalan plébános, Süttő, Piszke és Lábatlan szolgálatában

Távbeszélő/távmásolat: +36 33 474 389,
villámlevél: szentlipot@gmail.com

Plébániáink Naplója: http://szentlipot.blogspot.com
Plébániáink naptára:
http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot%40gmail.com&ctz=Europe/Budapest


[ 2013.12.12. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-