nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Ez történt novemberben Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Ez történt novemberben Lábatlanon
Polgármesteri beszámoló a két testületi ülés közötti eseményekről - november

November 1-től településőr dolgozik a városunkban. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériummal kötött támogatási megállapodás értelmében a Minisztérium forrást biztosít a szükséges eszközök beszerzéséhez, továbbá amennyiben közcélú munkást foglalkoztatunk a feladatra, úgy a településőr bérének 95%-t is folyósítja. A támogatást december 31-ig ítélték meg, így januárban ismét pályáznunk kell.
A településőr jelenleg az önkormányzati rendeletek betartását ellenőrzi, továbbá az esti órákban a település belterületi részén teljesít szolgálatot.

November 5-én a pedagógusokkal folytattam megbeszélést az iskola homlokzattervével kapcsolatosan.
A „Holcim a Cementgyári Mikrotérség Fejlesztéséért” Alapítvány alakuló ülésén vettem részt.

November 5-től két hetente az Egy hajóban Alapítvány, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Jogi Segítségnyújtó Szolgálatával együttműködve ingyenes jogi tanácsadást, okiratszerkesztést vállal jogászok közreműködésével. Helyszín a Polgármesteri Hivatal Tanácsterme.

November 9-től az egészségház-járat telefonos igénybejelentés alapján vehető igénybe térítési díj ellenében, szociális rászorultság esetén pedig ingyenesen. A lakosokat plakátokon tájékoztattuk az új járat igénybevételi módjáról. A közmeghallgatáson lakossági igény hangzott el a betegek Egészségházba történő szállításának fenntartása érdekében. A kérdést a decemberi testületi ülésen terjesztem ismét elő.

November 10-én az Esztergom - Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás egy darab térfigyelő kamerát telepített Lábatlanon, melynek feladata a 10. számú főút átmenő forgalmának rögzítése és az Arany János Alapfokú Általános és Művészeti Iskola környezetének megfigyelése. A tervezett telepítési hely a rendőrség és a polgárőrség véleményezésével került kijelölésre. Megfelelő pályázat esetén indokolt további kamerák beszerzése.

Az ÁNTSZ Kistérségi Intézetének javaslata alapján rendkívüli, két hetes tanítási szünetet rendelt el a város jegyzője az Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, mivel öt esetben találtak H1N1 vírust a gyerekektől a vett mintákban.

November 11-én Tatabányán a Térségfejlesztési és Gazdasági Bizottsági ülésen voltam.

November 12-én a Szociális Munka Napja alkalmából Boda Csaba alpolgármester köszöntötte a Gondozási Központ dolgozóit.
Esztergom – Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulási ülésen Kiss Gábor aljegyző vett részt. A társulási tanács nem támogatta a 10-es számú főút Tát - Tata elkerülő útjának fejlesztési célként történő szerepeltetését. Továbbá a dögkútak rekultiválására a – korábbi döntések ellenére - a kistérség nem nyújt be pályázatot, az önkormányzatoknak kell megoldani.

November 13-án köszöntöttük Zigó Andrásnét 100-dik születésnapja alkalmából. A köszöntésen jelen volt még Bognár Györgyné önkormányzati képviselő, mint a Közegylet vezetője és Schmidt-Kovácsné Berta Andrea, a Gondozási Központ vezetője. Átadásra került Bajnai Gordon miniszterelnök által Zigó Andrásné részére küldött köszöntő oklevél.
Köszöntöttem a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat dolgozóit a Szociális Munka Napja alkalmából.
Boda Csaba alpolgármester a Vöröskereszt helyi ünnepségén átadta a testület által megítélt jutalmakat a többszörös véradóknak.

November 16-án közmeghallgatás volt a Polgármesteri Hivatalban, igen kevés számú állampolgár volt jelen.
A település két óvodájában egy hetes rendkívüli szünetet rendelt el a jegyző, mivel az ÁNTSZ három vett mintából két esetben talált H1N1 vírust. Jelenleg az óvodák előírt fertőtlenítése folyik. Továbbá az ÁNTSZ javasolta valamennyi közösségi rendezvény (kulturális, sport, edzések stb.) egy hetes felfüggesztését a járvány terjedésének megelőzése érdekében.

November 17-én Hortai Tamás műszaki ügyintéző vett részt Rácalmáson rendezett Duna Partnerségi Hálózat – melynek Lábatlan alapító tagja – műhely megbeszélésen, melyen megválasztásra került a hálózat elnöksége (Dunaújváros, Dunavecse, Szentendre, Taksony és Dunakiliti polgármestere) és a Duna főutca program Irányító Tanács Delegáltjainak (Visegrád és Rácalmás főépítésze) megválasztása.
Tatabányán tartott jegyzői értekezleten a jegyző és az aljegyző vett részt.
Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsági ülés volt.

November 18-19-én az Ister Granum rendezésében tartott Duna Műhely I. Konferencián Esztergomban szintén Hortai Tamás vett részt. Előadások hangzottak el a Duna, mint fejlesztési tengely, közösségi közlekedésben, hajózásban betöltött szerepéről. Javaslat volt az Ister-Granum irányításával működő Duna Műhely létrehozására.
Pénzügyi – Gazdasági és Szociális és Egészségügyi bizottsági ülés volt.

A Komárom – Esztergom Megyei Bíróság végzését megkaptuk, mely szerint a Pisztherm Kft. felszámolásával kapcsolatos végzés jogerőre emelkedett, felszámoló a SERATUS Vagyonértékelő Zrt.

Lábatlan, 2009. november 19.

Török István
Polgármester


[ 2009.11.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-