nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Fakivágási tájékoztató oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Fakivágási tájékoztató
A fakivágási szándékot - lehetőleg a kivágás tervezett időpontját megelőzően 30 nappal - a jegyző felé be kell jelenteni.
A fák kivágását, az eljárással kapcsolatos tudnivalókat a fák védelméről szóló 21/1970. (VI.21.) Korm. rendelet szabályozza. Ez alapján a fakivágási szándékot –lehetőleg a kivágás tervezett időpontját megelőzően 30 nappal- a jegyző felé be kell jelenteni.
Fát közterületen kivágni csakis jegyzői engedéllyel, nagyon indokolt esetben (pl. forgalombiztonsági szempont, a fa rossz, veszélyes állapota) lehet. A kérelemhez 2200 Ft-os illetékbélyeget kell csatolni, illetve gondoskodni kell a fa/fák pótlásáról. A kérelem benyújtását követően a hivatal munkatársai mindenesetben meggyőződnek a kérelem jogosságáról, a fa elhelyezkedéséről, állapotáról. Ez alapján kerül sor a fakivágás engedélyezésére vagy megtiltására. Az eljárással kapcsolatosan bővebb információt az 517-500/ 2-es melléken, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal 9-es irodájában kaphatnak.
Felhívjuk a figyelmüket, hogy aki közterületen engedély nélkül fát/fákat vág ki, szabálysértést követ el és akár 150.000 Ft bírsággal sújtható.

A magánterületeken nem kell engedélyt kérni a fák kivágására, de elkerülendő ez esetleges feljelentés, szomszédi vita. Célszerű bejelenteni a Hivatalba, hogy ki, mikor, hol vág fát. Ez azért is fontos, mert megnövekedett a lopások száma és a rendőrség is fokozottan ellenőrzi a fás szállítmányok eredetét. Ha a Hivatal kiállít egy igazolást, úgy a tulajdonos nyugodt lelkiismerettel vághatja, szállíthatja a fákat.
Kérjük Önöket, hogy az őszi időszakban legyenek szívesek a saját területükön, vagy az előtt elhelyezkedő korhadt, kiszáradt fákat kivágni, vagy ha megoldható felgallyazni, hogy a jövőben elkerülhessük az egy-egy nagyobb ág letörésével kialakuló veszélyhelyzeteket.

A külterületi fakivágás engedélyezése nem tartozik a helyi jegyző hatáskörébe, így annak előzetes bejelentése az erdészeti hatóság felé kell, hogy megtörténjen.

Polgármesteri Hivatal

[ 2008.09.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-