nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Felkészítés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Felkészítés
A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  2008. március hónapban megkezdte a polgármester-segítők felkészítését.

Az egynapos rendezvényen a résztvevőknek lehetőségük volt polgári védelmi, katasztrófavédelmi ismereteinek bővítésére, valamint megismerni a veszélyhelyzetek kezelésének eredményes végrehajtása érdekében szükséges lakosságvédelmi feladatokat.
Felkészítés
Az előzetes felmérésből kiderült, hogy a megyében nagy érdeklődésre tart számot a foglalkozás, ezért két helyszínre terveztük.
2008. március 19-én Esztergomban, a Polgári Védelmi Kirendeltségen tartottuk a képzést, ahol nagy számmal megjelentek a kirendeltség illetékességi területéről a polgármesteri hivatalok képviselői.
Felkészítés tárgya a polgári védelem, a katasztrófavédelem jogszabályi háttere és feladatrendszere; a települések polgári védelmi besorolása; a SEVESO irányelv hazai bevezetéséből adódó feladatrendszer; a lakosságot veszélyeztető tényezők és a megelőzésükre tett intézkedések bemutatása; a polgári védelmi szervezetek megalakítása, alkalmazásuk feltételei, kiképzésük rendszere; a lakosságvédelem módszerei, a lakosság riasztása, tájékoztatása.
A résztvevők az előadásanyagokat, valamint kiegészítő információkat tartalmazó írásos ismertetőt megkapták, így lehetőségük van később is feleleveníteni a tanultakat. Lábatlan Város Polgármesteri Hivatala részéről az aljegyző vett részt a felkészítésen.
Polgári Védelem

A Polgármesteri Hivatal március 25-én végrehajtotta a légvédelmi szirénák ún. "morgató próbáját", ahol a szirénák üzemképességét vizsgálták. Településünkön négy darab sziréna található. A felkészítés során új elemként jelentkezett a katasztrófák elleni védekezés feladatai mellett a terrorizmus veszélyei elleni felkészülés is, bár hazánk nem tartozik a veszélyeztetett államok sorába.


forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó linkek:

A Duna vízállása ma

A megye veszélyeztetettsége


[ 2008.03.19. - 2008.03.25. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-