nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Felkötötték a nyúlcipőt - lábatlani minimaraton oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Felkötötték a nyúlcipőt - lábatlani minimaraton
Sajtószemle - Az Esztergom és Vidéke társadalmi és kulturális folyóirat virtuális hasábjain az idei minimaratonról.
Lábatlan várossá avatásának évfordulóján a Lábatlani Városi Napok keretében szeptember 15-én ismét elrajtolt a már hagyománnyá vált minimaraton. Örömteli esemény, hiszen úgy tűnik, a diáksport mélyponton van, kevés a verseny. Sok gyereket megmozgatott az esemény: indultak a lábatlani iskolások, óvodások, a Lábatlani Sirályok és a Lábatlan SC sportegyesületek tagjai, és immáron második alkalommal a süttői gyerekek is. Süttőt kilenc fürgelábú diák képviselte, három süttői tanuló pedig a Lábatlani Sirályok színeiben versenyzett.

A verseny a regisztrációval indult, majd 16 órakor rajthoz állt az „aprónép”: az óvodások és az első, második osztályosok. Ők a Gerenday-kertben egy kijelölt pályán futottak végig, előttük, utánuk egy- egy nyolcadikos, hogy senki sem térjen le a pályáról.
A nagyobbak szintén a Gerenday-háztól indultak. A rajt nem volt bonyodalmaktól mentes, a tülekedésben néhányan közelebbi kapcsolatba kerültek az anyafölddel. Végre elindult a mezőny. Felfutottak a meredek Rozália utcán a szőlőskertekig, majd- végre lefelé- a József Attila utcán. A táv több, mint 3 km volt, amit átlagban 10 perc alatt teljesítettek a futók. És mindezt rekkenő hőségben!
A célba érés után kis csomagot kaptak a résztvevők, amiben csupa egészséges dolog volt: müzlis szelet, multivitaminos ital, alma.
Mire elfogytak a finomságok, elérkezett az eredményhirdetés várva várt pillanata is a Gerenday-kert színpadán.
A legjobb idővel az abszolút győztes, a süttői Várvölgyi Patrícia lett a Lábatlani Sirályok színeiben, aki már a tavalyi diákolimpián is szép eredményt ért el. Lehet, hogy nagy jövő áll a kislány előtt?
Minden résztvevőnek gratulálunk, hiszen teljesítették a távot, ami nem volt egyszerű feladat. A szervezők remélik, hogy a sikereiken felbuzdulva jövőre még többen vállalják majd ezt az embert próbáló megmérettetést.

Németh Gabriella

Forrás: http://evid.hu


[ 2011.09.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-