nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Felmondanak a Piszke Papír utolsó dolgozóinak oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Felmondanak a Piszke Papír utolsó dolgozóinak
Megkezdték a munkaviszony 30 napon belüli megszűnéséről szóló értesítők kézbesítését.


Megkezdték a munkaviszony 30 napon belüli megszűnéséről szóló értesítők kézbesítését a lábatlani Piszke Papír Zrt. eddig megmaradt 263 dolgozójának - mondta a gyár üzemi tanácsának elnöke.

Eddig 35321 ember vesztette el a munkáját Magyarországon.
Harsányi Imre elmondta, a gyár december közepe óta nem termel. Az üzem felszámolás alatt áll, bezárásával összesen 236 ember veszítette el munkahelyét. Kimutatásai szerint az állományból 177 főnek van 25 évnél hosszabb munkaviszonya, végkielégítésre viszont csak a gyár eladása és biztosítékkal rendelkező hitelezők kifizetése után számíthatnak.

Az üzemi tanács elnöke elmondta, vitájuk van a felszámolóbiztossal, mivel a hatályos törvények a közelmúltban a munkavállalók kárára változtak meg és a gyár eladásából befolyó összegből először a jelzálogjoggal rendelkező hitelezőket kellene kifizetni, utána következhetnek a dolgozói végkielégítések.

A felszámolóbiztos húsvét előtt kifizette a dolgozóknak a decemberben, januárban és februárban esedékes étkezési bónokat, fejenként 18 000 forintot.

hirdetés

A munkások bérét és végkielégítését az állami bérgarancia alapból próbálják fedezni, azonban a hosszú munkaviszonnyal rendelkezőknél ez nem lesz elegendő. A gyárat a vagyonértékelés után nyilvános pályázaton értékesítik. Érdeklődők vannak, de szándékaik komolysága a pályázat kiírása után derülhet ki - mondta Ecsédi András, az ÁFI Vagyonkezelő Zrt. felszámolóbiztosa.

A Piszke Papír Zrt.-t a görög Zeritis-csoport üzemeltette, toalettpapírt, papírszalvétákat és háztartási papírtörlőket gyártottak. Az üzemben 2008 végén csőd közeli állapot alakult ki, a közműveket kikapcsolták, a biztonsági szolgálatot a legnagyobb hitelező megbízottai vették át. A dolgozók sem januári, sem februári bérüket nem kapták meg a görög tulajdonostól. Magyarországon a Zeritis-csoport érdekeltségébe tartozik a Szentendrei Papírgyár, és a papírhulladék-gyűjtéssel foglalkozó Budafok Recycling Zrt.

forrás: index.hu


[ 2009.04.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek