nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Félpálya oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Félpálya
Útlezárás Süttőn is !

A Lábatlan felől Süttőre érkezők a települést jelző táblánál demonstrálókkal találkoznak pénteken délután három órától ötig a 10. számú főúton. A Duna mentiek főútjuk megnövekedett forgalma ellen tiltakoznak.Süttő Nyergesújfalu és Lábatlan után immár a harmadik egymást követő pénteken számíthatnak félpályás útlezárásra a 10. számú főút Duna menti szakaszán közlekedők. Péntek délután három órától ötig Lábatlan felől érkezve az út jobb oldali sávjában, a Süttő táblától kezdve állnak majd járművek.

A demonstrálók megoldást sürgetnek a 10. számú főút megnövekedett forgalmának csökkentésére. Mint már többször panaszolták:  a járműáradat veszélyezteti az út mentén élők biztonságát és egészségét, rontja életminőségüket, tönkre teszi házaikat.
A szomszédos lábatlaniak és a süttőiek nevében is írt levelet hétfőn dr. Szabó Pál közlekedési miniszternek Miskolczi József, Nyergesújfalu polgármestere. A gondok megoldására négy Duna menti javaslat állt össze.

A megnövekedett, túlsúlyos teherforgalmat este tíz órától reggel hatig korlátozni kellene a 10. számú főúton. Segítséget jelentene, ha a szomszédos térségekben bevezetett súlykorlátozást feloldanák. Az autópálya így a 10-es útról elérhető lenne a Tát-Bajna-Szomor-Zsámbék útvonalon is – vélhetően csökkentve a forgalmat Nyergesújfalun, Lábatlanon és Süttőn át. A Magyar Közút Kht.-nek azonnal ki kellene javíttatnia az úthibákat, a nagy súlyterheléstől megsüllyedt aknafedlapok környékét.

Időben távolabbi célt jelöl meg az a javaslat, amely szorgalmazza, hogy kezdődjön el az esztergomi új dunai híd, illetve az 5/c észak-déli közlekedési útvonal tervezése. A tervek megvalósításával nagy esély lenne arra, hogy szükségtelenné válik egy 10. számú főutat elkerülő út kiépítésére.


forrás: www.kemma.hu


[ 2008.07.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-