nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Felsőoktatási felvételi oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Felsőoktatási felvételi
A 2011-es felvételi eljárások alapvető szabályai nem változnak. A továbbtanuláshoz szükséges minimális pontszám továbbra is 200.
Még három hétig lehet jelentkezni a felsőoktatás szeptemberben induló képzéseire
A felvételi jelentkezéseket február 15-ig lehet beadni, az elektronikus hitelesítés február 23-ig történik meg, április végéig ellenőrizhetik a leendő egyetemisták, főiskolások az adataikat, június 1-ig kell beküldeniük az érettségi bizonyítványokat és a többletpontokat igazoló dokumentumokat, július 7-ig lehet módosítani az intézmények, szakok sorrendjén, a ponthatárokat pedig július 21-én húzzák majd meg.

A kormányzat decemberi tájékoztatása szerint 2011-ben az alapképzésre, az egységes, osztatlan képzésre és felsőfokú szakképzésre összesen 53 ezer 450, a mesterképzésekre 19 ezer 600, a doktori képzésekre pedig ezerháromszáz államilag támogatott hallgató vehető fel.

Valamelyest kevesebben tanulhatnak társadalomtudományi, gazdasági és jogi területen, a műszaki, egészségügyi és természettudományi képzésekre felvehetők száma ugyanakkor bővült. A képzések száma nem különbözik jelentősen a korábbiaktól, 8 ezer 280 képzés közül lehet választani.

A 2011-es felvételi eljárások alapvető szabályai sem változnak. A pontszámításban annyi módosítás lesz, hogy az emelt szintű érettségiért továbbra is 40 többletpontot lehet kapni, a többi jogcímen kapható többletpontok száma azonban csökken. A továbbtanuláshoz szükséges minimális pontszám továbbra is 200.

A felvételi tájékoztató már december közepe óta elérhető könyv formájában és az interneten is.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2011.01.25. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-