nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Felszámolója újra meghirdette Piszkei Papírt oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Felszámolója újra meghirdette Piszkei Papírt
Tizennegyedik alkalommal írt ki nyilvános pályázatot felszámolója a Piszkei Papír Zrt. vagyonelemeinek értékesítésére.
Ezúttal ismét egyben lehet ajánlatot tenni a lábatlani papírgyár ingatlanaira a gépekkel és készletekkel együtt, az irányárat 1,59 milliárd forintban határozták meg. A görög Zeritis-csoport érdekeltségébe tartozó társaság két éve áll felszámolás alatt, eladására először 2009 végén írtak ki pályázatot 5,2 milliárd forintért. Azóta a csekély érdeklődés miatt többször változtattak a kiíráson, lehetővé tették a vagyonelemenkénti ajánlattételt és csökkentették az irányárat. A februári kiíráson már csak 1,7 milliárd forintot kértek az összes vagyonelemért. Az ismételt egybeni értékesítést Ecsédi András felszámolóbiztos, az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt. munkatársa azzal indokolta lapunknak, hogy a közelmúltban több befektető is érdeklődött az egész gyár megvétele iránt. Az április 12-ére tervezett eredményhirdetéskor derül majd ki az érdeklődők szándékának komolysága - tette hozzá a felszámoló.

A papírgyár megvásárlásának feltétele, hogy a pályázó átvállalja a környezeti kárelhárítási feladatokat. Ez azt jelenti, hogy a részletes tényfeltáró vizsgálatot követően a környezetvédelmi felügyelőség írja majd elő a kötelező tennivalókat (például az esetleges földcserét, monitoringrendszer kiépítését), valamint meg kell oldani az ingatlanon található hulladékok (festékek, papíriszap) ártalmatlanítását és elszállítását. A pályázat keretében lehetőség van a papíripari társaság védjegyeinek, márkaneveinek (Crepto, Szilvia, Nárcisz, "Piszkei papír minden esetre", "Papír, ami elérhető", Piszkei Papír Rt.) külön pályázaton történő megvásárlására is, ezek irányára 72,9 millió forint.

A papírgyárral szemben mintegy tízmilliárd forint a hitelezők követelése. A vagyonelemek eladásából (papíripari gépek, telephely) eddig a teljes vagyonértékhez viszonyítva csekély összeg folyt be. Az elbocsátott papírgyári dolgozók fele kapta meg eddig teljes mértékben járandóságát. Az állami bérgarancia-alapot már korábban kimerítették.

(Napi Gazdaság, 2010. november 4.).

Vajna Erzsébet

Forrás: www.napi.hu


[ 2011.04.01. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-