nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Felújítás Nyergesen oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
január 2021
előre
Felújítás Nyergesen
A kis kórházként emlegetett rendelő a tervek szerinti 2010 augusztusában nyitja meg a kapuit.

Sorszámokat kapnak majd a betegek a nyergesi rendelőben


A kis kórházként emlegetett rendelő a tervek szerinti 2010 augusztusában nyitja meg a kapuit. Akkortól heti kétszáz órában várja szakorvos a pácienseket.

Már az ajtókat, ablakokat építik be a megmaradt régi szárnyban, dolgoznak a lebontott épületrész helyén emelt új létesítmény válaszfalainak kialakításán a járóbeteg szakrendelőt átépítő, bővítő cég munkásai.

Már szinte kész az új tető is. Az elektromos és gépészeti munkák is javában zajlanak. Még ebben az éveben elkezdik a parkoló, illetve az ide vezető út alaprétegének lerakását. A jövő év elején vásárolják meg az orvostechnikai eszközöket, amelyek csak az épület elkészülte után kerülnek a helyükre, csakúgy, mint a központi betegirányító rendszer elemei.

A felújított intézmény a tervek szerint 2010 augusztusában nyitja meg kapuit a Nyergesújfalu, Lábatlan, Bajót és Süttő alkotta, mintegy tizenhatezer lakosú mikrotérségben élők előtt. A városban kiskórházként emlegetett egészségügyi központban heti kétszáz órában szakorvos várja majd a betegeket. Újdonság lesz a heti húsz órás sebészeti-, illetve a tízórás ultrahangrendelés.

A város 400 millió forint Európai Uniós támogatást nyert el a járóbeteg szakrendelő technikai feltételeinek és ellátásainak fejlesztésére a Közép-Dunántúli Operatív Program egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatának keretében. A tervek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg. Az önkormányzat önrészével együtt 460 millió forint értékű az 1400 négyzetméteres beruházás.

A várhatóan megnövekedett forgalmat a rendelőben az ügyfélszolgálati pultnál dogozók vezénylik majd a betegek könnyebb eligazodása és a rászorulók segítése érdekében. A tájékozódást olyan központi betegirányító rendszer is segíteni fogja, amely sorszámnyomtató eszközökből, a központi, illetve a rendelők bejárata melletti beteghívó kijelzőkből áll majd.

Fenyvesi Károly

Forrás: www.kemma.hu


[ 2009.11.30. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek