nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Fizel József IV. danos mester oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Fizel József IV. danos mester
A megtisztelő címre Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Soron, Vas, Veszprém, és Fejér megyéket magában foglaló Észak Dunántúli Régió edzői terjesztették elő.

Fizel József kiemelkedő judo edzői tevékenységéért IV. dan fokozatot kapott

Fizel mestert a megtisztelő címre Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Soron, Vas, Veszprém, és Fejér megyéket magában foglaló Észak Dunántúli Régió edzői terjesztették elő.

Az elismerésről szóló oklevelet a Kecskeméten rendezett I. osztályú Magyar Bajnokságon az országos dan kollégium elnöke, dr Flóri Miklós 7 danos mester adta át.

A mester 13 évesen a dorogi Zrínyi Ilona általános iskolában Szilas László edző keze alatt ismerkedett meg a sportággal. A jó közösség és a mozgás szeretete magával ragadta. Ifjúsági versenyzőként már megnyerte első nemzetközi versenyét a Balaton Kupát.

Kertészeti tanulmányai és egy költözés miatt a judoval való kapcsolata egy időre megszakadt, de a sporttal nem, kedvenc másik sportágában a súlyemelésben is sikeresnek bizonyult, itt Magyar bajnoki egyéni 2. 3. és csapatbajnoki ezüstérmet is szerzett.
Esztergomba visszakerült, megnősült és itt újra a judo felé vette az irányt, de egy térd sérülés miatt a judo felnőtt korosztályban való aktív versenyzés már nem folytatódhatott. Ekkor fordult az utánpótlás nevelése felé.

Edzéseket tartott Pilismaróton, Kesztölcön, Piliscsabán és Esztergom-kertvárosban,1988-ban átvette az Esztergomi Spartacus judo szakosztályának vezetését. Később az egyesület elnöki tisztét is betöltötte, ami mellett természetesen, mint edző a mindennapokban is részt vett a judo teremben.

Számtalan judo verseny Esztergomba szervezése az ő nevéhez kapcsolódik, mint pl. az utolsó neves szocialista nemzetközi verseny, az Ifjúsági Barátság Verseny, amelyen még kubai versenyzők is részt vettek. Tanítványa Válent Marianna itt ezüstérmet szerzett.
A tanítványok eredményei egyre jobbak lettek, NB-I- es csapatot hozott össze, amivel másodosztályú Magyar Bajnoki ezüst érmet, majd egy nagyon fiatal csapattal III o. csapatbajnoki aranyat szereztek.
A nagyszámú kiemelkedő eredmény közül kiemelve, 1994-ben négy tanítványa elnyerte a városi Jó tanuló Jó sportoló díjat, ebben az évben öt Magyar Bajnok, és öt érmes versenyzője volt.
Időközben Lábatlanon megkezdte edzői munkáját a sikerek folytatódtak, tizenhét Magyar Bajnoki cím, EORV győzelem, Junior VB. II. hely, Két Magyar Köztársaság jó tanuló jó sportoló díj, serdülő Világ Kupa II. hely. Sok-sok kiemelkedő nemzetközi eredmény, jópár csapat kupa.

Fizel mester a számtalan siker mellett legkiemelkedőbbnek mégis a fia (ifj. Fizel József) kinevelését tartja, aki szintén számos hazai és nemzetközi versenyen végzett szintén érmes helyen, pl. a Kecskeméten rendezett, Senior EB-n. ő III. helyezett lett, de itt a mester is indult és V helyezést ért el.


Fizel József judo mester elismerései, díjai:

- Esztergom Város Sportjáért oklevél
- Lábatlan város polgármesterének elismerő oklevele
- Tokodaltáró polgármesterének elismerő oklevele.
- Komárom-Esztergom megye sportjáért kitüntetés,
- A magyar judóért, kitüntetés ezüst, és bronz fokozata
- 5 évig volt a Megyei szövetség elnöke, később
- Az Észak Dunántúli Régióedző és bíró bizottságának vezetője, a régió bíróképzésének irányítója.
- Az országos edző bizottság, és az utánpótlás bizottság tagja.
Forrás: http://www.igom.hu/cikk/135-fizel-jozsef-kiemelkedo-judo-edzoi-tevekenysegeert-iv-dan-fokozatot-kapott/


[ 2017.01.30. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-