nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Fogyasztóvédelem oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Fogyasztóvédelem
Súlyos milliókra büntetett a kommandó Komárom-Esztergom megyében

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Felügyelőségei a nyáron sem tétlenkedtek, az előző évek gyakorlatának megfelelően kiemelt ellenőrzéseket folytattak megyénkben is az idegenforgalmi főszezonban. A bírság összege meghaladta a 14 millió forintot.

Az idei vizsgálatok sajátosságaként a szokásos vendéglátó- szálláshelyi vizsgálatokon túlmenően a felügyelők figyelme kiterjedt a piacok,  vásárok forgalmazási körülményeire, a strandcikkekre és a taxi-szolgáltatásra is. Az ellenőrzéssorozat egyben részét képezte a nyolc hatóság együttműködésével végzett „Kánikula kommandónak”.

Összesen 475 megyei vizsgálatot tartottak, ebből 337 vendéglátóegységet, 27 szálláshelyet, 26 taxi szolgáltatást, 16 strandcikket, 69 a piacokat, vásárokat érintette. A legmagasabb kifogásolási arány a vendéglátás területén volt tapasztalható, ami a vizsgált egységek 85 százalékát jelenti, ezt követi a piac 79 százalékkal; a szálláshelyeknél ez az arány 44, a taxinál 23, strandcikkeknél pedig 26 százalék.

A vásárok-piacoknál kiemelten kezelték az ilyen helyen nem árusítható, ill. a letiltás alatt álló veszélyes termékek felderítését, legtöbbször a társhatóságokkal együtt, koncentrált ellenőrzések keretében. A legkirívóbb esettel az esztergomi piacon találkoztak az ellenőrök, ahol egy vállalkozás 83 db robbanóanyagnak minősülő, központi gyújtású „vaklőszert” árusított, melyet a rendőrség azonnal lefoglalt.

A vizsgálat megállapításai alapján összesen 403 intézkedést hozott a hatóság, ebből 183 jelentett fogyasztóvédelmi bírságot, amelynek összege meghaladta a 14 millió forintot.

Bíró Gabriella

Forrás: www.kemma.hu


[ 2008.08.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-