nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Fókuszban a Gondozási Központ oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Fókuszban a Gondozási Központ
A klubtagok közül az idősebbek inkább a délelőtti órákban tartózkodnak az intézményben, ők inkább a csendes beszélgetésekre vágynak.

Intézményünk önkéntesen igénybe vehető Lábatlan város lakóinak. Alapellátási feladatait az 1993.évi III. tv és az 1/2000.(I.7) SzCsM rendelete alapján végzi a helyi sajátosságok figyelembevételével, amelyek az Alapító Okiratban és a Szervezeti és Működési Szabályzatban vannak rögzítve.
Gondozási Központ ellátja az Idősek Klubja feladatait, étkezést, házi segítségnyújtást, az ellátási területen jelentkező gondozási igények felmérését, a gondozás megszervezését, (pl.: nálunk gyógyászati segédeszközök kölcsönadása ) ezek összehangolását.
A Gondozási Központ dolgozóival arra törekszünk, hogy e rohanó világban gondozottaink minél több odafigyelést, szeretetet kapjanak, amely fontos az általános állapotuk javulása érdekében.
Célunk, hogy hozzásegítsük gondozottainkat a ”sikeres öregedéshez,” amikor az egyén fizikai és szellemi képességét és aktivitását megőrzi és szociális kapcsolatait is megtartja.
       A Várható élettartam a világnak majdnem minden részén emelkedett, és várhatóan továbbra is emelkedik. A népesség ”elöregedésének” azt a tendenciát nevezzük, amely során egyre több ember éri meg az időskort, miközben egyre kevesebb gyermek születik. Magyarországon ez a folyamat komoly népességvesztéssel és az időskorúak nagyarányú emelkedésével zajlik.

Letölthető dokumentum:

A Gondozási Központ szakmai programja 2008.

A Gondozási Központ 2007. évi beszámolója


[ 2008.10.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek