nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Föld Órája oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Föld Órája
A Föld Órája a WWF nemzetközi kezdeményezése, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire.

Dorog és Nyergesújfalu is csatlakozott a Föld Órája akcióhoz

Térségünkből Dorog és Nyergesújfalu is csatlakozott az idei Föld Órája akcióhoz. A Föld Órája a WWF nemzetközi kezdeményezése, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. A világ legnagyobb klímavédelmi eseményén, a csatlakozók vállalják, hogy jövő hét szombaton (március 27) este fél 9-től egy órára lekapcsolják a világítást.

A Föld Órája 2007-ben indult az ausztráliai Sydney-ből, 2008-ban vált nemzetközivé. Magyarország is ekkor vett először részt az akcióban, amihez akkor még csak 4 hazai település csatlakozott. 2009-ben már 88 ország 4 ezer települése kapcsolta le együtt a fényeket. Hazánkban tavaly 67 település és több, mint 1 millió ember vett részt a Föld Óráján.

Az eddig regisztrált résztvevő települések hazánkban:
Nagykálló, Zamárdi, Villány, Sándorfalva, Csömör, Sátoraljaújhely, Martonvásár, Gyöngyös, Keszthely, Vértesboglár, Pécsvárad, Pécel, Tata, Debrecen, Szigethalom, Tiszatarján, Szentendre, Csongrád, Abony, Tatabánya, Veszprém, Cigánd, Barcs, Alsóörs, Várpalota, Kerepes, Nyergesújfalu, Gyomaendrőd, Nagykörű, Mórahalom, Újkígyós, Ercsi, Szarvas, Marcali, Nyáregyháza, Jászberény, Vámosgyörk, Nagyatád, Gyergyóalfalu, Rakamaz, Répcelak, Badacsonytomaj, Győr, Hódmezővásárhely, Dorog, Dombóvár, Kadarkút, Nógrádsipek.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.03.18. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-