nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Fontos változások oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Fontos változások
Csökken a távhő áfája, elindul a krízisalap és kevesebb lesz a táppénz-fontos változások augusztus 1-jétől

Fontos változások augusztus elsejétől, azaz holnaptól. Csökken a távhő áfája, elindul a krízisalap és kevesebb lesz a táppénz. Szombattól a távhő abba a kedvezményes, 18 százalékos áfakulcsba kerül, amelybe az alapvető élelmiszerek tartoznak. Szintén a jövő hónaptól lehet támogatást igényelni a krízisalapból, amely egyszeri, kis összegű, vissza nem térítendő állami támogatást jelent a válság miatt nehéz helyzetbe került családoknak. Ennek mértéke minimum 20 ezer, maximum 50 ezer forint.

Kevesebb lesz holnaptól a táppénz, amely egységesen 10 százalékkal csökken. Ez azt jelenti például, hogy a legalább két éve biztosítottaknál a korábbi 70 százalékról 60-ra esik a betegállományra járó juttatás. Ha pedig valaki kórházba kerül, a fizetésének csak a fele jár a kezelés időtartamára. A táppénznek a felső határát is megszabták a májusban elfogadott adómódosításokkal. Az egy napra járó összeg nem lehet több 9535 forintnál. A 15 napos betegszabadságot szintén érinti a változás, amely holnaptól a kereset 70, a baleseti táppénz pedig a jövedelem 90 százalékára csökken.

Ugyancsak fontos változás, hogy a bankok két hónapig nem módosíthatják egyoldalúan a szerződéseket. A kormány és a pénzintézetek képviselői szeptember elejéig készítik el a bankok magatartási kódexét és annak elfogadása után, ez alapján működnek a pénzügyi felügyelet fokozott ellenőrzése mellett.

Szombattól többet fizetünk a szabálytalanságokért

Nagyobb büntetéssel jár a KRESZ egyes szabályainak megsértése holnaptól. Ezentúl előre meghatározott és kötelező bírságot szabnak ki, ha egy autóban nem használják a biztonsági övet, vagy a gyerekek szállításához a biztonsági ülést, ha a sofőr kihangosító nélkül mobiltelefonál, vagy ha a motoros nem visel bukósisakot. A közlekedési törvény alapján ezekért a vétségekért a szokásosnál nagyobb pénzbüntetést kell fizetni, 10 és 45 ezer forint között.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2009.07.31. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek