nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Füstmentes osztályok oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Füstmentes osztályok
A program célcsoportja a 7. és 8. osztályok tanulói, mivel ez az a korosztály, ahol hirtelen sokan kezdenek el dohányozni.

„Füstmentes osztályok versenye” 2008-2009.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Népegészségügyi Főosztálya és az ÁNTSZ Közép-Dunántúli Regionális Intézet Egészségfejlesztési Osztálya meghirdeti az országos „Füstmentes osztályok versenye” programot.

A program célja: a még nemdohányzó gyerekek körében késleltetni vagy megelőzni a dohányzás elkezdését, vagy a már dohányzó gyermekek körében elősegíteni a leszokást vagy megakadályozni, hogy rendszeres dohányosokká váljanak.
A program célcsoportja a 7. és 8. osztályok tanulói, mivel ez az a korosztály, ahol hirtelen sokan kezdenek el dohányozni.

A program alapszabályai:
1. Az osztályközösség vállalja: 5 hónapig „nemdohányzó” osztály lesz!
2. A diákok aláírnak egy „osztály-szerződést” és egy „egyéni-szerződést”, melyekben megígérik, hogy a program alatt nem fognak rágyújtani sehol sem.
3. A részvétel feltétele, hogy az osztály 100 % -a egyet értsen vele. A résztvevő osztályok körében elvárjuk a 100%-os nem dohányzást. A nem dohányzás ellenőrzése a kapcsolattartó diákok feladata és az eredményt havonta, e-mailben jelentik.
4. A résztvevő osztályok havonta kreatív, a témával kapcsolatos munkáltató feladatokat kapnak. A legjobb munkák havonta egyéni jutalomban részesülnek.
5. A megyei nyertes az lesz, aki betartja a szabályokat, azaz 5 hónapig füstmentes marad, és a munkáltató feladatokért a legtöbb pontot gyűjtötte össze.

Megyénként
I. díj: Évzáró BULI (osztály kirándulás támogatása) -120 000Ft.
II. díj: Évzáró BULI (osztály kirándulás támogatása) - 80 000Ft.
III. díj: Évzáró BULI (osztály kirándulás támogatása) - 50 000Ft.

A megyei nyertes iskolák országos sorsoláson vesznek részt.
A jelentkezéseket (osztály- és egyéni szerződések) 2008. december 10-ig kell postán visszaküldeni a következő címre: ÁNTSZ KDRI Egészségfejlesztési Osztály 8200 Veszprém, József A. u. 36.
A program leírása, a jelentkezés feltételei, az egyéni- és osztályszerződések adatlapjai megtalálhatók ÁNTSZ Közép-Dunántúli Regionális Intézete weboldalán: http://efrira1.antsz.hu/veszprem/index.html pályázatok oldalon.

A program megyei eredményhirdetése: 2009. május 1-15 között.
A program országos eredményhirdetése: 2009. május 30.
A jelentkezést, a régiós programkoordinátornak kell eljuttatni: Kristófik Ágnes
e-mail: evo@veszprem.antsz.hu ; telefon: 88/424-866/160; fax: 88-425-484;
cím: ÁNTSZ KDRI Egészségfejlesztési Osztály 8200 Veszprém, József A. u. 36.
A megyei koordinátor
- Komárom -Esztergom megye: Barnáné Susa Éva
e-mail: barnane.eva@komarom.antsz.hu tel/fax: 34-310-831; 34-331-834;
cím: ÁNTSZ Tatabányai, Tatai, Oroszlányi Kistérségi Intézete, 2800 Tatabánya, Béla király körtér 69.
ÁNTSZ Dorogi, Esztergomi Kistérségi Intézet


[ 2008.12.03. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-