nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Gerecse Natúrpark ülés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Gerecse Natúrpark ülés
Április 10-én zajlott le a lábatlani Gerenday Közösségi Házban a Gerecse Natúrpark soron következő ülése

Tanácskoztak a Gerecse Natúrpark alapítói


A Gerecse Natúrpark alapító önkormányzatainak, csoportjainak, szervezeteinek képviselői tanácskoztak pénteken a lábatlani Gerenday Közösségi Házban.
A megjelenteket elsőként köszöntő Michl József, a natúrpark munkaszervezeti feladatait ellátó Által-ér Szövetség elnöke, Tata polgármestere külön is üdvözölte dr. Völner Pál országgyűlési képviselőt, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét és Szilvássy Zsoltot, a Magyar Natúrpark Szövetség elnökségi tagját. A folytatásban Michl József többek között arról szólt, hogy az alapítás óta eltelt két esztendő egyre több feladatot jelentett, egyre több lehetőséget kínált a Gerecse Natúrpark számára. A 47 alapító között van 29 területileg érintett önkormányzat, a megyei önkormányzat, tíz civil és három gazdálkodó szervezet, Don Bosco Szalézi Társasága, a vértesi és a HM erdészet, illetve a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága. Az elnök arra hívta fel figyelmet, hogy a Péliföldszentkereszten 2013-ban aláírt dokumentum szellemiségének megfelelő eredményes folytatáshoz szervezeti lépéseket kell tenni.
A tanácskozás résztvevőit szintén köszöntő dr. Völner Pál annak a gondolatának is hangot adott, hogy a Gerecse Natúrpark kapcsán kialakuló együttműködés, a közös munka, a megyei identitás egyik fontos elem is lehet. Dinnyés István, Lábatlan polgármestere elmondta, a város kulturális központjában örömmel készültek az érkezők fogadására. Az elképzelések szerint a jövőben három-öt tagú külön bizottság foglalkozik majd a természet- és örökségvédelemmel, a vidékfejlesztéssel és a natúrparki termékekkel, az oktatással és a szemléletformálással, a turizmussal, illetve a természetkímélő gazdálkodással.
A bizottságok vezetőit, a tanácsadó testület tagjait a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatósága, a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség, a Természetes Életmód Alapítvány, a megyei közgyűlés, illetve a HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. delegálhatja. Popovics György jelezte, a megyei közgyűlés a felkérést elfogadja, a feladatot érdeklődéssel várják.
Forrás: http://www.kemoh.hu/index.php?fmp=5&mid=&teljes=2498


[ 2015.04.15. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-