nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Gondozási Központ Hírei oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Gondozási Központ Hírei
Kedves Nyugdíjasok! Szeretnénk felhívni figyelmüket a tavaszi hónapokra várható programjainkra az Idősek Klubjában!

Napi elfoglaltságaink mellett ( közös torna, felolvasás, séta, tobozgyűjtés stb...) folytatjuk a kreatív foglalkozásokon a harisnyából készült virágok készítését. Énekkarunkkal folyamatosan gyakorolunk, készülünk a fellépésekre.
- Májusra tervezzük Tardosi kirándulásunkat a Malomvölgybe, ahol bográcsba fogunk főzni paprikás krumpit.
- Május 20-ra meghívást kaptunk a Tisztelet Társasága által szervezett Nyárköszöntő Gálára Budapestre a Papp László Sportarénába.
- Május 27-től 3 napos kirándulásra megyünk. Meglátogatjuk Vass megyében Celldömölköt,Sárvárt, Borgáta Thermál fürdőjét és nevezetességeit.

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket az októberre tervezett idősek Ki-Mit-Tud-jára. Tavalyi évben a reneszánsz korra emlékeztünk. Idei 2009. évi MOTTóNK: „ A MAGYARSÁG ”
Hogy miért is ?
Mind több és több emberben ébred fel az igény országunk, hazánk sorsának megváltoztatása iránt. E nemes cél érdekében békésen szeretnénk hirdetni hazafias identitásunkat. Ezért szeretnénk megkérni, minden olyan lábatlani nyugdíjast, aki szeretné megmutatni tudását, tehetségét, és bátorságot is érez hozzá, jelentkezzék vetélkedőnkre, és minden kategóriában próbálja mottónkat szem előtt tartani.
- vers, próza ( magyar szerzőktől, hazafias hazánkról szóló verset, történeteket várunk.)
- dal, nóta ( emlékezzünk rég nem látott népdalokra, szívesen vennénk erdélyi, vajdasági dalokat)
- zene, hangszerjáték ( népzene, népdalok zenéivel) néptánc
- Egyéb( tánc, színjáték) ( népi játékok megelevenítése pl: toll fosztás, kukorica morzsolás, vőfélykedés verseikkel, régi rigmusokkal, betlehemezés, húsvéti locsolkodás, kántálás, téltemetés stb..)
- Úgy gondoltuk, hogy az idős generációnak ez nem jelent gondot, hiszen Önök ebben a szemléletben nevelkedtek. Kérjük mutassanak példát, ébresszék fel gyermekeinket, a fiatalokat, hogy kik vagyunk mi és hová tartozunk!
Richterné Lupkovics Andrea
Mentálhigiénés nővér

A Gondozási Központban továbbra is működik ingyenes gyógyászati segédeszköz kölcsönadása. A raktárkészletünkben megtalálható eszközöket ingyen kölcsön adjuk lábatlani rászorulóknak.
Igényelhető eszközök a következők:
Járóbot, 3 lábú bot, hónalj mankó, toló kocsi, szobai WC, könyök mankó, ágyasztal, párna magasító, ágytál stb.. Használat után az eszközöket visszahozzák az igénylők és újból kölcsön tudjuk adni. Aki igényelne eszközöket bátran forduljon hozzánk. Ezúton kérem azokat a lábatlani lakosokat, akiknek otthon van bármilyen használaton kívüli eszköze főleg könyök és hónalj mankó, járókeret és szívesen felajánlaná a köz szolgálatára intézményünkbe reggel ½ 8 - ½ 4-ig behozhatja.

Gondozási Központ

Lábatlan Dózsa György út 19.

Tel. 33/461-447

S. Kovácsné Berta Andrea
Gondozási Központ vezetője

[ 2009.05.12. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-