nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Gyámhatósági beszámoló oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Gyámhatósági beszámoló
Lábatlan Város Önkormányzatának I. fokú gyámhatósági tevékenységéről

Tovább a teljes beszámoló megtekintéshez..A 2006-os évhez  képest 2007-ben csökkent a gyermeklétszám. A hagyományos családszerkezetek lényeges átalakuláson mentek keresztül. Terjed az egyedülálló életforma, a család minden korábbinál kevésbé képes betölteni alapvető funkcióit. Csökkenő tendenciát mutat a házasságkötések száma is. A házasság alternatívájaként jelent meg az együttélés, az élettársi kapcsolat. Növekszik az egyszülős családok száma, a gyermekek jelentős része nem „szocializálódik” a családra, hiszen hiányzik az apa, vagy az anya szerep megismerése. A jól működő család teremti meg tagjai számára az érzelmi biztonságot, a feltétel nélküli bizalmat, a hosszú távú tervezésre, a kapcsolatokra képes személyiség kialakulását, a személyiség és a viselkedés zavarok csökkenését.


Lényeges erősíteni a család fontosságát, mint a legkisebb gazdasági és érzelmi közösség színterét. Ez nagy feladatot hárít az intézményekre, a gyermekjóléti szolgálatra, és a gyámhatóságra, a civil szervezetekre.
Mindezek következménye, hogy egyre több  anyagi, erkölcsi és mentális segítségre szoruló család, gyermek kerül a rendszerünkbe.
Célunk, hogy jól megtervezett családsegítéssel, esetleg a Lábatlanon működő civil szervezetek bevonásával csökkenteni tudjuk a családi válságokat, melynek következménye a gyermeki veszélyeztetettség megjelenése.
A felgyorsult élettempó az értékválság, a kevéssé stabil értékrend elengedhetetlenné teszi, hogy értékeljük és elemezzük a gyermekekről, családokról vallott felfogásunkat, az ezekből levonható következtetéseket. 

A teljes beszámoló megtekintése..

A beszámolót Tölgyesi Csilla készítette.


[ 2008.05.16. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek