nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Gyülekezeti Krónika oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Gyülekezeti Krónika
Újságunk 5. számának megjelenése óta nagyon sok örvendetes esemény történt gyülekezetünkben, melyekről Isten iránti hálával számolhatok be a kedves olvasóknak.
– 2008 októberében, a Nyergesújfalui Képviselőtestület 600.000.-Ft-os anyagi támogatásával tudtuk megvalósítani a nyergesújfalui imaház külső felújítását, valamint tetőszerkezetének teljes javítását. Reméljük, hogy 2009-ben a nyílászárókat, ajtó-és ablakszárnyakat is sikerül majd teljes egészében felújítanunk.

– Október 31-én reformációi emlékünnepélyt tartottunk templomunkban neszmélyi, dunaalmási, nagysápi és nyergesújfalui református testvéreinkkel közösen. Az erről szóló beszámolót Nagytiszteletű Szabó István neszmélyi lelkipásztor úr által írt cikkben olvashatjuk.

– December elején, Egyházközségünk Alapítványának támogatásával, 75 idős emberhez juttattunk el szerény kis karácsonyi ajándékcsomagot Süttőn, Lábatlanon és Nyergesújfalun, beleértve a lábatlani és nyergesújfalui idősek otthonának református vallású lakóit is.

– December 17-én a süttői idősek otthonában Vass Gyula lábatlani festő kiállításának megnyitóján vettünk részt Horváth Zsigmondnéval, Temes Mihálynéval, és Daróczi Gabriellával. A felejthetetlen ünnepélyről az intézményvezető, Toronicza Antalné írt egy csodálatos beszámolót újságunk hasábjain.

– December 21-én, advent utolsó vasárnapján adventi hangversenyt tartottunk templomunkban, melyről két rövid beszámolót is olvashatunk Richterné Lupkovics Andrea, és Ollé Ferencné tollából.

– Karácsony szentestéjén, a zsúfolásig megtelt nyergesújfalui imaházban, majd a lábatlani templomban lelkes hittanos gyermekek adtak elő színdarabokat, verseket, ének- és zeneszámokat. E meghitt, karácsonyi hangulatot varázsoló ünnepélyt Vassné Ármai Zsuzsanna cikke idézi fel számunkra.

– A karácsonyi, óesztendei, és újesztendei istentiszteletek a legnagyobb rendben, az ünnepek méltóságához illően zajlottak.

– 2009. január 18-án, és 25-én ökumenikus istentiszteleteket tartottunk római katolikus testvéreinkkel közösen. A két istentiszteletről Markó Sándorné és Somogyi Imréné fogalmazásaiból értesülhetünk.

Darányiné Csonka Valéria
lelkész

[ 2009.02.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-