nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hálaadó Istentisztelet Nyergesújfalun oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Hálaadó Istentisztelet Nyergesújfalun
November 8-án hálaadó istentiszteletet tartottunk Nyergesújfalun imaházunk külső-belső felújítása alkalmából.

HÁLAADÓ ISTENTISZTELET NYERGESÚJFALUN

November 8-án hálaadó istentiszteletet tartottunk Nyergesújfalun imaházunk külső-belső felújítása alkalmából. E szép ünnepi alkalmon jelenlétével megtisztelte gyülekezetünket Főtiszteletű Steinbach József püspök úr, Köntös László egyházkerületi lelkészi főjegyző, Bellai Zoltán püspöki főtanácsos, Máté László esperes, és Gyimóthy Géza egyházmegyei főgondnok is.
Püspök Úr Igehirdetésében hangsúlyozta, hogy ebben a bizonytalan világban az emberi élet értelme és szilárd, biztos alapja a Szabadító Úr Jézus Krisztus.
Az Igehirdetés után köszöntők, szavalatok hangzottak el, a nyergesi hittanosok pedig Jónás könyve alapján összeállított színdarabot adtak elő.
A hálaadó istentiszteleten jelen volt Miskolczi József, Nyergesújfalu város polgármestere, Molnár Alajos, nyergesújfalui plébános úr, valamint a helybeli evangélikus gyülekezet tagjai is.

2008-ban Nyergesújfalu Város Képviselőtestülete a képviselői tiszteletdíj-alapból 600.000.-Ft támogatást hagyott jóvá imaházunk tetőszerkezetének javítására, és a külső homlokzati vakolat felújítására.
Az idei esztendőben, ugyancsak a képviselői tiszteletdíj-alapból 320.000.-Ft-ot kaptunk a nyílászárók (ablakszárnyak, bejárati ajtó) cseréjére, a fa díszítő elemek elkészítésére, valamint új székek vásárlására. Evangélikus testvéreink 110.000.-Ft-tal járultak hozzá a felújítás költségeihez.
Gyülekezeti tagjaink pénzadománnyal és kétkezi munkával segítették terveink megvalósítását.
Kérjük az Úr Isten segítségét ahhoz, hogy e kicsiny hajlékban igazi, szerető közösséget alkothassunk, mert ahol szeretet, egyetértés lakozik, ott a közösség tagjai megtapasztalták és életük részévé tették az Isten Igéjét.
A mi feladatunk a magvetés, Isten Igéjének hirdetése alkalmas és alkalmatlan időben egyaránt, és a mi hitünk szerint az elvetett mag, lehet, hogy csak sok-sok idő múlva, de kicsírázik és gyümölcsöt terem.

Amint Babits Mihály írja „Jónás könyve” című művében:

„Te csak prédikálj, Jónás, én cselekszem.
Ninive nem él örökké. A tök sem,
s Jónás sem. Eljön az ideje még,
születni fognak ujabb Ninivék
és jönnek uj Jónások, mint e töknek
magvaiból uj indák cseperednek,
s negyven nap, negyven év, vagy ezer-annyi,
az én szájamban ugyanazt jelenti.”

Darányiné Csonka Valéria
lábatlani lelkész

[ 2009.11.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-