nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Hatósági áras lesz a gáz és az áram oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hatósági áras lesz a gáz és az áram
Hatósági áras lesz a lakossági és kisfogyasztói energia, a távhőtermelők pedig még egy évig a hatósági áras gázpiacon vásárolhatnak földgázt.

A törvényjavaslatot tegnap fogadta el az Országgyűlés. Az egyetemes szolgáltatók lehetséges legmagasabb árait így újra az illetékes miniszter határozza majd meg, aki ebben az esetben Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter. Amíg az új árszebályozásról nem készül el a miniszteri rendelet, a jelenlegi árak maradnak érvényben.

Orbán Viktor múlt héten kedden a Parlamentben jelentette be a kormány első gazdasági akciótervét, amelynek egyik pontja, hogy befagyasztják az energiaszolgáltatók árait.

A hétfőn elfogadott törvény indoklása szerint "a módosítás során az ármegállapítással szemben támasztott alkotmányossági követelményekkel összhangban biztosítani kell, hogy az egyetemes szolgáltatás ára a hatékonyan működő engedélyes gazdálkodó szervezetek indokolt működési és tőkeköltsége, és összehasonlító elemzések alapján kerüljön meghatározásra."

A javaslat szerint lényeges ugyanakkor, hogy az árak megállapítása során a legkisebb költség elvét is érvényre kell juttatni.

A kormány szerint a törvényjavaslat összhangban van az Európai Unió előírásaival is, a versenyre pedig nincs torzító hatással.

A javaslatot 303 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 20 tartózkodással fogadta el az Országgyűlés.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.06.15. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-