nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Helytörténészek az iskolában oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Helytörténészek az iskolában
A Helytörténeti Kerekasztal 41. vándorgyűlése Lábatlan - 2011. június 10. - Iskola-, és kikötőépítés volt a téma
Ez alkalomból a helytörténeti kerekasztal tagjai és pártoló tagjai, az Arany János Alapfokú és Művészeti Általános Iskola szépen kialakított parkolójában gyülekeztek.
Már itt, az iskola diákjai által készített vidám kerámia figurák alatt állva, megérintett mindenkit az újnak, a szépnek a látványa.
A régi-új bejáraton belépve Balogh Erzsébet iskolaigazgató fogadta a vendégeket, majd a társalgóba kísérte őket, ahol helyet foglaltak.
Az igazgatónő és polgármester úr tájékoztatta a kutatókat és meghívott vendégeket - ezúttal Hudoba Gyula bajnai iskolaigazgatót és Hudoba Gyuláné tanítónőt -, az iskola-összevonás és az építkezés okairól. Beszámoltak a sok nehézséggel járó átalakítási munkálatokról, a költözködésről, és a közös munka elindításáról.
De ahogy mondani szokták, minden jó, ha jó a vége, és az eredmény, a látvány ma már magáért beszél. Az igazgatónő és Bérces Ferencné ig. helyettes kalauzolásával a kutatók, kívül-belül megnézték az iskolát, be-bekukkantottak egy-egy tanterembe.
A gyönyörű, világos és jó ízléssel berendezett osztályokat látva a többségében nyugdíjas tanárok is az elismerés hangján nyilatkoztak. Mindannyian gratuláltak az eredményhez!

Természetesen szóba került a Petőfi iskola sorsa is, remélve, hogy megtörténik a várva-várt csoda és mielőbb valamilyen közcélra hasznosítják az épületet, mielőtt kikezdené az enyészet.

A program a Duna-parton folytatódott, ahol a polgármester úr a „helyszínen” beszélt a tervezett kikötő építéséről, ismertette a már rendszeres Duna-parti programokat és a további terveket.
Ezt követően a résztvevők a Gerenday Közösségi Házba mentek, ahol folytatták a beszélgetést. A témát az; ”Együttműködés határok nélkül - Partnerség a jobb határátkelés érdekében” című konferencia (2011. jan. 20) anyaga adta. Ezt a Gerecse Foto Klub tagjai által készített, Lábatlant bemutató kisfilm vetítésével tették érdekesebbé és színesebbé. A vetítést követően a polgármester úr megajándékozta a helytörténeti kutatókat a film egy-egy példányával.

Mint általában ezúttal sem maradt elegendő idő a kötetlen beszélgetésre, de sebaj, folytatás augusztusban.Nádasiné Balatoni Anna

[ 2011.06.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-