nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Helytörténeti Kerekasztal VI. vándorgyűlése Süttőn oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Helytörténeti Kerekasztal VI. vándorgyűlése Süttőn

Május 19-én hatodik alkalommal tartották összejövetelüket a kistérség helytörténeti kutatói Süttőn.
A vándorgyűlés szervezője és házigazdája ez alkalommal Barakka Gábor volt. A községháza tanácstermében összegyűltek Süttő múltjáról és nevezetességeiről hallhattak színes előadást, majd Nagy Endre polgármester beszélt a település jelenéről, jövőjéről és további terveikről.
Távozás előtt a szokásos kedves figyelmesség; a kutatók számára mindig értéket jelentő helytörténeti dokumentumok ajándékozása a vendéglátó- szervező részéről.

Barakka Gábor kalauzolásával a közeli Szent Lipót templomban Szabó János plébános ismertette a kora barokk stílusú templom történetét. Ezt követően a Szent Ilona kápolnánál az atya ismertetőjéhez kapcsolódva Barakka Gábor és Primusz Sándor is elmesélt néhány érdekességet az épület korábbi sorsáról.
Békevári János kőfaragómester műhelyéhez érve, munka közben láthatták a hatalmas, modern gépeket. A mester beavatta a vendégeket a kőfaragó munka nehéz, de szép rejtelmeibe.

A délután méltó befejezéseként a tizennégy tagú csoport ellátogatott a Primusz - házaspár kétszáz éves pincéjébe.
A házigazda pincetörténeti ismertetője után, kedves vendéglátás és terített asztal mellett, jó hangulatú baráti beszélgetés közben értékelték a látottakat és hallottakat.
Terveik szerint az őszi találkozókat augusztustól Ácson, Táton majd Máriahalmon és végül ismét Lábatlanon tartják a helytörténeti kutatók és pártoló tagjaik. Helytörténeti Kerekasztal VI. vándorgyűlésén
készült képek megtekintése[ 2006.06.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek