nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2012. március 25. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Hirdetések 2012. március 25.
Hirdetések Süttő, Piszke, Lábatlan és Sárisáp templomaiban 2012. március 25. Nagyböjt V., 'Fekete' vasárnapja

"Én meg, ha majd fölmagasztaltatom a földről, mindenkit magamhoz vonzok." /Jn 12,32/

Ma délután 3 órától, Péliföldszentkereszten közösen imádkozzuk a keresztutat a szomszédos plébániák híveivel.
Mint hirdettük, ma a Szentföldi keresztények és szent helyek javára gyűjtünk. E keresztények igen nehéz körülmények között próbálnak megmaradni kereszténynek és embernek. A keresztény világ összefogásának erejét is mutathatja e szép gesztus. – Tavaly e célra összesen 53,000 Ft-ot ( 11,000, 15,000, 27,000) továbbíthattunk a három plébániáról. – Emellett ne feledkezzünk meg az adónk 2x1 százalékáról való rendelkezés lehetőségéről sem.
Szép jelét adták a testvérek áldozatkészségüknek, az élelmiszer gyűjtés kapcsán. A 3q-nyi élelmet több, mint 30 családnak osztottuk szét a három településen. ( 100 kg – 13 család, 155 kg – 28 család ).
A jó cselekedetek mellett és egyéni önmegtagadásainkon túl vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Eszerint minden nagyböjti pénteken kötelező a hústól való tartózkodás minden 14. életévét betöltött katolikus kereszténynek élete végéig. A közös böjtölésünk formájáról bővebben a korábbi hirdetésben olvashatunk.
Az óraállítás kapcsán változik a liturgikus rend. A köznapi Szentmisék 18 órakor kezdődnek, a felnőtthittanok pedig utána, azaz 19 órakor.
Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Az óraállítás miatt Lábatlanon egy órával később, azaz 17.30-tól, míg Piszkén továbbra is 16.30-tól, illetve Süttőn és Sárisápon 18 órától.
Szentgyónásra e héten is a hétköznapi Szentmisék után nyílik lehetőségünk. Törekedjünk idejében, és alapos felkészüléssel végezni szentgyónásunkat! Ne feledjük, hogy a bűnbánat tartás azoknak is lehetősége, akik nem járulhatnak szentségekhez. Külön is buzdítom a hittanosok Szüleit, Keresztszüleit és Nagyszüleit e téren is a példaadásra!
A héten, 31-én, szombaton szeretnénk rendbe tenni a süttői, a piszkei és a sárisápi kálváriákat, ezért március 31-én, szombaton, délelőtt ½ 9-re várjuk a testvéreket – kicsiket és nagyokat egyaránt -, hogy megtisztítsuk az imádság e szent helyeit. Eszközöket, kesztyűt hozzunk magunkkal.
E napon, este fél 9-től a 'Föld órájá'-nak megtartásával is cselekedhetünk Földünk megőrzéséért. Kevésbé látványos módon, mint a díszkivilágítások lekapcsolása, de nem kevésbé hatékonyan védjük a környezetünket, ha a számítógépet, vagy a televízió készüléket kapcsoljuk ki erre az órára. A keresztények így járhatnak elöl jó példával a teremtés megőrzéséért.
Hétfőn Süttőn várom a testvéreket felnőtthittanra, az esti Szentmise után, 19 órára.
A 'Hittansuli' országos világhálós játékban immár a 3. helyen áll egy süttői hittanosunk. Reméljük, követőkre talál.
Jövő vasárnap megkezdődik a nagyhét. A liturgikus rendet a túloldalon olvashatjuk. Figyeljünk a megszokottól eltérő időpontokra, már vasárnap is!

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.

Heti események rendje 2012. április 2-április 29. (pdf)


[ 2012.03.26. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-