nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2012. november 4. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések 2012. november 4.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2012. november 04. Évközi XXXI. vasárnap

"Őt (az Istent) teljes szívünkből, teljes elménkből és teljes erőnkből szeretni, felebarátunkat pedig úgy szeretni, mint saját magunkat, többet ér minden égő- vagy bármi más áldozatnál." /Mk 12,33/

Elhunyt szeretteinkért teljes búcsút nyerhetünk, vagyis kérhetjük Istent, hogy engedje el a hátralévő ideig-tartó büntetésüket, rövidítse meg lelki tisztulásuk idejét. Ezzel a lehetőséggel még péntekig, (Halottak napjától egy héten keresztül) egy temetőt meglátogatva élhetünk, ha a kegyelem állapotában (közelmúltban történt Szentgyónás és Szentáldozás), a Szentatya szándékára e helyeken elmondjuk az Apostoli Hitvallást, Miatyánkot, Üdvözlégyet és egy Dicsőséget. Ha valamelyik feltétel nem volna meg, akkor is üdvös dolog imádkozni – részleges búcsút nyerhetünk -, tudva, hogy „Ha szívünk vádol minket valamivel, az Isten fölötte áll szívünknek, ő mindent tud.” ( 1Jn 3,20 ), és szem előtt tartva: élőkért – holtakért imádkozni az irgalmasság lelki cselekedete.

A jövő évi naptárakra még a héten feliratkozhatunk.

A héten, november 10-én, szombaton Süttőn, a 10 órakor kezdődő Szentmise keretében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét az azt kérő testvéreknek. A szentség felvételének feltétele a Szentgyónás elvégzése. Templomunk közeledő búcsúja is arra indít, végezzük el Szentgyónásunkat. A Szentkenetre jelentkezni a hátul kitett lapok segítségével lehet. Piszkén november 25-én, Krisztus Király vasárnapján szolgáltatjuk ki a Szentséget.

Események–2012. november 05–11-ig

Hétfő Süttő 5 16 óra - Szentmise
16:45 - Gyóntatás
Kedd Piszke 6 8 óra - Szentmise
17 óra – karitász gyűlés (templom)
Csütörtök Süttő 8 8 óra - Szentmise
Péntek Lábatlan 9 17:15 – gyóntatás
18:00 – Szentmise
Piszke 19:00 – Fehi-Bóra
Szombat Süttő 10 10 óra – Szentmise és a Szentkenet kiszolgáltatása
Lábatlan 18 óra - Szentmise
Vasárnap Süttő 11 8 óra – Szentmise
Piszke ¾ 10 óra – Szentmise, majd gyóntatás

Szentatya 2012. novemberi imaszándékai:

Általános imaszándék: Az Evangélium szolgálóiért, hogy a püspökök, papok és az Evangélium minden szolgálója bátran tegyenek tanúságot a megfeszített és feltámadott Úr iránti hűségükről.
Missziós imaszándék: A zarándok Egyházért, hogy a földi zarándokútját járó Egyház világosságként ragyogjon a nemzetek előtt.
Erdő Péter bíboros atya 2012. novemberi imaszándéka:
Hogy egyházunk minden tagja vállalja tudatosan is a keresztségben kapott missziós küldetését.
Plébániai imaszándékok 2012. novemberben:
Azért, hogy a szenvedő lelkekért való imádság, értük felajánlott Szentmisék fontosságát minél jobban megértsék a katolikus keresztények, plébániáink hívei is. – Azért, hogy a betegek kenetét kérő testvérek valóban felkészülten, élő hittel vegyék a szentséget! – Azért, hogy ministránsaink buzgósága erősödjék, illetve visszatérjen, és tudatosan törekedjenek a hitvalló keresztény életre! – A beavató szentségek (keresztség, bérmálás, Eucharisztia ) vételére készülő hittanulók elkötelezettségéért. – A közeledő hideg időjárástól szenvedő testvéreinkért, és azért, hogy minél többen legyünk, akik a maguk eszközeivel segíteni próbálnak rajtuk!.
Pestszentlőrincről érkezett: T-né H. K.: Családom testi-lelki egészségéért; szóbeli nyelvvizsgám sikeréért; egy ismerős családért, ahol a férj súlyos beteg: a férj (Tibor) gyógyulásárt és a családtagokért - különösen is a feleség (Veronika) lelki erejéért ebben a nehéz helyzetben; az emberek közötti békességért; a megbocsátás kegyelméért; súlyos beteg Édesanyáért és Családjáért;
D.E.: Családomért; nagypapám lelki üdvéért; a munkában való helytállásomért, hogy szeretettel tudjak minden beteghez fordulni; Hazámért: javuló gazdasági és politikai helyzetért; társukat keresőkért.
Cs. É.: Gyermekem testi-lelki épségéért, szorgalmáért, tanulásbeli sikereiért; plébániánk békéjéért

Szentmisék, ha a munkahelyünk akadályozna...

Szombat este Vasárnap
Téli időszámítás Nyári időszámítás
Tát 16:30 17:30 10:00
Tokod 18:00 19:00 8:30
Nyergesújfalu

18:00 (Szent Mihály napjától)

19:00 18:00

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot)
és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.

Egy testvérünk halottak napjával kapcsolatos gondolatai


[ 2012.11.08. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-