nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2012. október 28. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Hirdetések 2012. október 28.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2012. október 28. Évközi XXX. vasárnap

"Menj, a hited meggyógyított." ' /Mk 10,52/

A múlt heti országos gyűjtés alkalmából mintegy 32,000 Ft-ot továbbíthattunk a három templomból a testvérek jóvoltából.

Mindannyian lelkileg feltöltődve térhettünk haza Székesfehérvárról. Hála az Úrnak, köszönet a részvételért és a szolgálatokért a testvéreknek!

Az előttünk álló héten szerdáig a közös Szentolvasókon való részvétellel fejezhetjük ki szeretetünket a Jóisten iránt, kérve Szűz Anyánk közbenjárását. Örömmel töltött el a Szentolvasót buzgón imádkozók szolgálata.

Szentolvasók rendje
                  Hétfő       Kedd        Szerda
Süttő        16.30       16.00       16.00
Piszke     16.30        08.30!      16.30
Lábatlan 18.00        18.00       18.00

A hét második felében a Megdicsőült és a Szenvedő Egyház tagjaira gondolunk Mindenszentek ünnepén és Halottak napján. Ennek rendjét a túloldalon olvashatjuk. Elhunyt szeretteinkért teljes búcsút nyerhetünk, vagyis kérhetjük Istent, hogy engedje el a hátralévő ideig tartó büntetésüket, rövidítse meg lelki tisztulásuk idejét. Ezzel a lehetőséggel Mindenszentek napján déltől Halottak napja éjfélig egy templomban, Halottak napjától pedig egy héten keresztül egy temetőt meglátogatva élhetünk, ha a kegyelem állapotában (közelmúltban történt Szentgyónás és Szentáldozás), a Szentatya szándékára e helyeken elmondjuk az Apostoli Hitvallást, Miatyánkot, Üdvözlégyet és egy Dicsőséget. Ha valamelyik feltétel nem volna meg, akkor is üdvös dolog imádkozni – részleges búcsút nyerhetünk -, tudva, hogy „Ha szívünk vádol minket valamivel, az Isten fölötte áll szívünknek, ő mindent tud.” ( 1Jn 3,20 ), és szem előtt tartva: élőkért – holtakért imádkozni az irgalmasság lelki cselekedete.

Várom a testvérek imaszándékait – november hónapra.

Szombaton, november 3-án várjuk a hittanosokat Piszkére, hittanos délelőttre. A foglalkozás 9 órától 12 óráig tart.

Az óra átállítása után Süttőn a hétfői Szentmise délután 4 órakor kezdődik, a testvérek kérésére. A gyóntatás ebben az időszakban itt a Szentmise után lesz. Lábatlanon péntek este, - szintén a testvérek kérésére - marad a 18 órai időpont. A szombati és vasárnapi Szentmisék rendje nem változik.

Előre jelzem, hogy két hét múlva, november 10-én, szombaton Süttőn, a 10 órakor kezdődő Szentmise keretében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét az azt kérő testvéreknek. A szentség felvételének feltétele a Szentgyónás elvégzése. Jelentkezni a hátul kitett lapok segítségével lehet. Piszkén november 25-én, Krisztus Király vasárnapján szolgáltatjuk ki a Szentséget.

A gyóntatás rendjét a táblázat mutatja. Természetesen alkalmanként, ha jelzik, más időpontban is lehetséges a szentgyónás.

Gyóntatás rendje

Süttő Piszke Lábatlan
Hétfőn 16:45 Vasárnap, 10:45 Pénteken 17:15
 
Szentmisék, ha a munkahelyünk akadályozna...
Szombat este Vasárnap
Téli időszámítás Nyári időszámítás
Tát 16:30 17:30 10:00
Tokod 18:00 19:00 8:30
Nyergesújfalu 18:00 (Szent Mihály napjától) 19:00 18:00
 
Események–2012. október 29 – november 04

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot)
és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.

[ 2012.10.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-