nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2012. szeptember 9. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Hirdetések 2012. szeptember 9.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2012. szeptember 09. Évközi XXIII. vasárnap, Imaszándékok - szeptember

"Azon nyomban meg is oldódott a nyelve és érthetően beszélt." /Mk7,35/

Hirdetések

Az előttünk álló hetet a megszokott liturgikus rend szerint tervezzük.

Hétfőn megkezdjük a hitoktatást. Az iskolában kiírt rend szerint várjuk a gyerekeket. Mint jeleztem, idén osztott csoportokban, és nem évfolyam szerint tarjuk a hittanórákat. A 'B' csoportba azokat várjuk, akik már bekapcsolódtak a plébánia életébe, illetve voltak elsőgyónók, elsőáldozók, az 'A' csoportba pedig azokat, akik még csak most ismerkednek hitünk titkaival, nem részesültek e szentségekben, illetve még nem sikerült bekapcsolódniuk a plébánia liturgikus közösségébe. Bizonytalanság esetén az első héten tudjuk tisztázni, kit melyik csoportba várunk.
Hittan - órarend 2012-13

Hétfő Kedd Csütörtök Péntek
Süttő Piszke Süttő Piszke
12:40 – 13:25
Alsó 'B'
12:40 – 13:10
Elsősök
13:15 – 14:00
Elsősök
13:15 – 14:00
Alsó 'B'
13:30 – 14:15
Felső 'A'
13:30 – 14:15
Alsó 'A'
14:00 – 14:45
Alsó 'A'
14:00 – 14:45
Felső 'A'

Hétfőn Süttőn, pénteken Piszkén találkozunk, hogy este 7 órától hitünkben növekedjünk és egymásnak örüljünk, vagyis Fehi-Bóra lesz.

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot)
és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.

Imaszándékok

Szentatya 2012. szeptemberi imaszándékai:
Általános imaszándék: hogy a politikusok mindenkor tisztességgel, becsületességgel és az igazság iránti szeretettel cselekedjenek.
Missziós imaszándék: A legszegényebb egyházak megsegítéséért, hogy a keresztény közösségekben növekedjék a készség arra, hogy misszionáriusokat, papokat és laikusokat küldjenek konkrét támogatásokkal a legszegényebb egyházakba.
Erdő Péter bíboros atya 2012. szeptemberi imaszándéka:
Hogy óvodáink és iskoláink a hittel és a szeretettel való találkozás helyei legyenek, járuljanak hozzá Egyházunk és társadalmunk közösségi életének és értékeinek erősödéséhez.
Plébániai imaszándékok 2012. szeptemberben:
A 'Hit évének' megfelelő előkészítéséért. – A most induló hitoktatás eredményességéért. – A gyermekük megkeresztelését kérő szülőkért, hogy gyermekük vallásos nevelésére tett ígéretüket komolyan vegyék.
Lábatlanról érkezett: P-né E.: Olimpikonjainkért, hálából elért szép eredményeikért, és példaadó viselkedésükért, különösen is Gyurta Dánielért. G-né J. : Egy tervezett római zarándokút megvalósulásért. – Az idén érettségizőkért. – Keresztfiamért és családjáért. – Hogy elegendő eső áztassa a földeket. – Azokért, akik " Bednár-kereszt" helyreállításában közreműködtek.
Süttőről érkezett: E. Jné.: - Egy gyermekét nemrég elveszítő, gyászoló család megnyugvásáért. - Hálából a gyönyörű szőlőtermésért. B. I.: Egy súlyos beteg testvérünkért, Isten akarata szerinti gyógyulásáért és Családjáért.
Pestszentlőrincről érkezett: T-né H. K.: - Családom testi-lelki egészségéért. Azért, hogy a plébániaközösség kellő érettséggel, jó szándékkal fogadja a változásokat, és minden tagja megértse, mit jelent együtt munkálkodni Isten Országa eljöveteléért a mindenkori lelkipásztorral. - Azért, hogy a változások ne osszák meg végletesen a családokat. - Ugyanezen változások kapcsán lelki erőért mindazoknak, akiket közvetlenül érintenek a változások. Cs.É.: Gyermekem testi-lelki egészségéért, gyógyulásáért; most kezdődő egyetemi tanulmányainak sikeréért. D.E.: A családom testi-lelki épségéért; nagypapa lelki üdvéért; hazámért; az egészségügyben dolgozókért; betegeimért és az egyedülállókért. B.B.: Nagyszüleim egészségéért; augusztusban házasodott unokatestvéremért; az új tanév sikeres eredményiért; hivatásukat keresőkért. – A plébániai együttműködésért, a munkatársak és a hívek közötti békéért, a plébános döntésének elfogadásáért.


[ 2012.09.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-