nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2013. április 14. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések 2013. április 14.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2013. április 14. Húsvét III. vasárnapja

"Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek."/Jn 21,17/

Imádságos lélekkel emlékezünk ma 3. esztendeje örökkévalóságba költözött lelkipásztorunkról, Dr. Csordás Eörs protonotárius, kanonok, plébános atyáról, aki 1974-től kilenc esztendőn át szolgálta a Lábatlan és Piszke katolikus közösségét
A képviselő-testületi választásra a jelöltek listája még ma megtekinthető a Szedecsekben.
Örömmel jelzem, hogy szép számmal jelezték a leendő elsősök Szülei a katolikus hitoktatás iránti szándékukat. A leendő ötödikeseknél már jóval szerényebb ez az arány. Továbbra is imádkozzunk, hogy a hitoktatás által is közelebb kerüljenek e gyermekek és családjaik az Úr Jézushoz.
Megismerve többek szándékát felnőtt csoportot indítunk a plébánián, hogy mindazok, akik életéből kimaradt a bérmálás, első Szentgyónás és szentáldozás, vagy éppen a keresztség, de indítást éreznek arra, hogy ezekben részesüljenek, megfelelő módon fel tudjanak készülni. Az alkalmakat előzetes felmérés után indítjuk, az érintettekkel való megbeszélés után. Jelentkezni személyesen nálam lehet.

Ma délután ismét várjuk a testvéreket Családi délutánra, ezúttal Süttőre, 15 órára.

Heti miseszándékok: ápr. 15., hétfő, 18 óra, Süttő: + Bargel Oszkárné – Emma ob. – ápr. 20., szombat, 18 óra, Lábatlan: + Lovász István, N.: Julianna és + Szüleik –

Figyelmükbe ajánlom az 'Egy közülünk' nevet viselő kezdeményezést, melyhez a világháló mellett a hátul elhelyezett aláíró íven is csatlakozhatunk. A lényeg az emberi méltóság tisztelete azáltal, hogy Európai Uniós pénzekből ne finanszírozzanak embermagzatokon való kísérleteket. A hetekben napvilágot látott hírek szerint ilyen kísérleteket nemcsak egészségügyi, de kozmetikai, illetve élelmiszeripari kutatási céllal is végeznek. Bővebben a http://www.oneofus.eu/hu/ címen olvashatunk erről.

Ne feledkezzünk meg az adónk 2x1 százalékáról való rendelkezés lehetőségéről. Segédletet hátul találhatunk.

Szentatya 2013. áprilisi imaszándékai:
Általános imaszándék:
hogy a hit nyilvános, imádságos ünneplése minden hívő számára az élet forrása legyen.
Missziós imaszándék:
hogy a missziós területeken élő egyházak legyenek a remény és a feltámadás jelei és eszközei.

Erdő Péter bíboros atya 2013. áprilisi imaszándéka: Hogy a szegények találkozzanak környezetük segítő szeretetével, és lehetőséget kapjanak sorsuk javítására.

Plébániai imaszándékok 2013. április: A következő tanévben kezdődő új hitoktatási rendért, hogy minél többen hallhassák meg a felnövekvő ifjúságból Krisztus örömhírét. – A leköszönő régi, valamint a megválasztandó új plébániai képviselőkért, hogy hatékonyan segítsék a mindenkori plébános munkáját, és legyenek a többiek lelkesítői. – A devizahitel-csapdába kerültek szabadulásáért, hogy mindenkinek megfelelő megoldás szülessen, valamint a felelősökért, hogy nyugtalan lelkiismeretük serkentse őket bűnbánatra és jóvátételre.

Lábatlanról érkezett: Gné K.J.: - Érettségizőkért. – Akik az árvíz sújtotta területeken élnek, és akik a gátakon dolgoznak. – A mezőgazdaságban dolgozókért. – A bérmálásra készülőkért.
Pné. E.: Férjemért, hogy tudjon helytállni a munkájában a műtétje után is. – Fiúnkért, hogy sikeresen tudjon felvételizni az egyetemre. – Nagyobbik lányunkért, hogy sikeresen vizsgázzon egy fontos tantárgyból, mely munkaköréhez szükséges. – A Magyar Férfi Kézilabda Válogatottért, valamint a Magyar Jégkorong Válogatottért, akik nemzetközi bajnokságokon vettek részt és hősiesen küzdöttek. - A közelgő május hónapra gondolva azért, hogy a Szűz Anyát köszöntő ájtatosságokon minél nagyobb számban és minél odaadóbban vegyenek részt a hívek.

Süttőről érkezett: N.E-né:gyermekeim egészségéért, és gyermekeim sikeres vizsgájáért B. I.: Egy testvérünk testi, lelki gyógyulásáért. – Családom egészségéért, és gyermekeim iskolai helytállásáért. Mné V.: Beteg férjem gyógyulásáért.

Pestszentlőrincről érkezett: T-né H.K.: családom testi-lelki egészségéért
D.E.: Ferenc pápáért; Magyarországért; plébániánk meghalt híveiért; családom testi-lelki egészségéért; a házasságra készülőkért; egyedülállókért; hogy mindenki életében kiteljesedjen a feltámadás öröme
Cs.É.: gyermekem testi-lelki egészségéért, felvételijének sikeréért
B.B.: hálából a húsvéti ünneplésért; hivatásomért; tanulmányaimban való kitartásért, jó eredményekért; nagyszüleim és gyermeket váró sógornőm egészségéért; hogy Jézus Krisztus feltámadása családunk és plébániánk életében is megújulást jelentsen; hogy a szokatlan időjárás ne bosszankodással töltse el az embereket, hanem ébresszen felelősségérzetet, késztessen elgondolkodásra: "Mit tehetek a teremtett világ védelme érdekében?"
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.

[ 2013.04.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-