nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2013. április 7. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések 2013. április 7.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2013. április 07. Húsvét II. vasárnapja - 'Fehérvasárnap'

„Belépett, megállt középen és köszöntötte őket: "Békesség nektek!" '/Jn 20,19/

Jövő vasárnap lesz 3. esztendeje, hogy Dr. Csordás Eörs protonotárius, kanonok, plébános atya, aki 1974-től kilenc esztendőn át szolgálta a Lábatlan és Piszke katolikus közösségét, az örökkévalóságba költözött. Őrá emlékezünk, és 13-án, az esti Szentmisét érte ajánljuk fel.
A képviselő-testületi választásra a jelöltek listája – a Húsvétra tekintettel - további egy hétig megtekinthető a Szedecsekben. E listán kell nyilatkozniuk a jelölteknek a szándékukról, illetve ennek alapján jelezhetjük az espereshez címzett, de plébánoson keresztül benyújtott levelünkkel, ha esetleges kifogásunk van valaki jelölése ellen.
A Püspöki Kar buzdításának megfelelően kérjük a testvéreket, hogy a következő tanévben az általános iskola első, illetve ötödik osztályba lépő gyermekeik számára a katolikus hitoktatást kérjék. A korábbiaktól eltérően a jelentkezési lapokat nem nekem kell leadni, hanem közvetlenül az iskolának a beiratkozáskor, vagyis holnap és holnapután ( április 8, 9. ), illetve a leendő 5. osztályosoknak május 20-ig.

Figyelmükbe ajánlom az 'Egy közülünk' nevet viselő kezdeményezést, melyhez a világháló mellett a hátul elhelyezett aláíró íven is csatlakozhatunk. A lényeg az emberi méltóság tisztelete azáltal, hogy Európai Uniós pénzekből ne finanszírozzanak embermagzatokon való kísérleteket. A hetekben napvilágot látott hírek szerint ilyen kísérleteket nemcsak egészségügyi, de kozmetikai, illetve élelmiszeripari kutatási céllal is végeznek. Bővebben a http://www.oneofus.eu/hu/ címen olvashatunk erről.

A következő hét eseményei közül kiemelem a két Fehi-Bórát ( hétfőn Süttőn, pénteken Piszkén 19 órakor ), illetve mához egy hétre a vasárnapi családi délutánt, 15 órától. Ezúttal Süttőn találkozunk.

A lábatlani karitászcsoport tagjaival 9–én, kedden este 6 órakor találkozunk Piszkén, a Szedecsben.

Figyelmükbe ajánlom az Erzsébet program keretében megvalósuló 'Cser-Készen az Életre' elnevezésű tábort, melyről bővebben a http://www.cserkesz.hu/tabor világhálós címen érdeklődhetnek. Biztosan akad olyan család a környezetünkben, akik csak ennek segítségével jutnának el táborozni az idei nyáron. A jelentkezési határidő azonban igen rövid: holnapig, április 8-ig lehet erre pályázni.
Ne feledkezzünk meg az adónk 2x1 százalékáról való rendelkezés lehetőségéről.

Az április havi imaszándékokat még a héten gyűjtöm. Itt jelzem, hogy ebben a hónapban 14-én vasárnap Süttőn, a reggel 8 órai Szentmisét ajánlom fel a Nagy Szent Gergely imaszövetség Tagjaiért, szándékaikra, valamint az elhunyt tagokért.

Változott a gyóntatás rendje. Ezentúl hétköznapokon 20 perccel a Szentmisék kezdete előtt állok rendelkezésre.
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világh-álón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.


[ 2013.04.08. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-